Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesni Kalinić, Hajduk oštećen

Hajduk umalo šokirao Dnjipro, Poljud će biti krcat u uzvratu!

Dnjipro je u prvoj utakmici play-offa Europske lige pobijedio Hajduk s 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se umalo vratio s remijem iz Kijeva zahvaljujući obranama Kalinića i golu Sušića, no Bijeli su ipak pokleknuli nekoliko minuta prije kraja utakmice. Dnjipro je potpuno zasluženo slavio s 2:1 i tako opravdao ulogu velikog favorita u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Europske lige.

Trener Dnjipra na udaru zbog Hajduka: 'Neće nam biti lako u Splitu'

Hajduk pak može biti zadovoljan što ima aktivan rezultat uoči uzvrata na Poljudu koji će, ne sumnjamo, biti dupkom pun. Šteta što za Bijele nije dosuđen čisti penal na Antonu Maglici, to je moglo dokrajčiti domaćina.

Bila je to utakmica s velikim brojem promašenih prilika, prvenstveno domaćina koje je na vratima Hajduka izluđivao fenomenalni Lovre Kalinić koji je na kraju imao čak 13 obrana!

Čudesne obrane Kalinića i 'novi' Hajduk u nastavku

Ono što je preživio Hajduk u prvih 45 minuta rijetko se viđa. Vrata gostiju bila su bombardirana poput istoka Ukrajine. Lovre Kalinić imao je službeno čak devet obrana u prvom dijelu utakmice i bila je to najbolja moguća zahvalnica Niki Kovaču na pozivu u reprezentaciju. Imao je Dnjipro još nekoliko udaraca pored gola i pravo je čudo što se na odmor otišlo s 0:0.

A onda šok za domaće navijače u Kijevu. Tino Sven Sušić zabija za 1:0 u 47. minuti nakon konfuzije domaće obrane. Bio je to nevjerojatan rasplet za Dnjipro, no Nikola Kalinić je brzo smirio nervozu pogotkom za izjednačenje samo tri minute kasnije.

Hajduk je bio puno bolji u nastavku. Po prilikama potpuno ravnopravan Dnjipru. U 66. minuti Mijo Caktaš sjajno puca, no brani mu Bojko, a onda 30-ak sekundi kasnije opet domaći vratar izlazi kao pobjednik u pokušaju Caktaša sa samo šest metara iskosa.

Bijeli zakinuti za čisti 11-erac

U 68. minuti utakmice dogodio se sporni trenutak. Maglica je očito povlačen Od Strinića u 16-ercu pri skoku i Hajduk je oštećen za čisti penal. Bile su to minute u kojima su Splićani bili na rubu novog vodstva.

Igor Tudor je, osim sjajnog Nikole Vlašića, ubacio u igru i Artjoma Milevskog kojeg je publika pozdravila ovacijama. Velika je on zvijezda u Kijevu gdje je igrao za Dinamo.

A onda Lovre Kalinić s nekoliko sjajnih obrana opet spašava goste u zadnjih 10 minuta da bi Jevgenij Šahov tri minute prije isteka 90. zabio za konačnih 2:1.

Hajduk je mogao proći gore, ako ćemo gledati prvih 45 minuta, ali i bolje ako ćemo gledati drugi dio utakmice. No, 2:1 protiv Dnjipra aktivan je rezultat i uz pomoć navijača Bijeli mogu 28. kolovoza do čuda na Poljudu.

DNJIPRO: Bojko - Fedecki (od 70. Leo Matos), Douglas, Mazuch, Strinić - Zozulja, Rotan, Kravčenko, Bruno Gama (od 59. Šakov) - N.Kalinić, Seleznjov (od 78. Bartulović)

HAJDUK: L.Kalinić - Milić, Milović, Maloča, Vršajević - Caktaš, Anđelković (od 71. Mezga), Sušić - Gotal (od 46. Vlašić), Maglica (od 77. Milevski), Kouassi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider