Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
Slijede nove kazne?

Dinamu i Hajduku u pobjedama pomogli suci

Niti 5. kolo HNL-a nije prošlo bez sudačkih previda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjede Hajduka od čak 6:0 protiv Zadra, opet se priča o sucu. Zvuči pomalo nevjerojatno, ali tako je kako je u HNL-u. Trener Zadra Ferdo Milin nije htio pričati o suđenju na press konferenciji, no nakon nje otkrio je novinarima da mu se sudac Željko Frković već na poluvremenu ispričao zbog grešaka na štetu Zadra.

Hajduk je poveo pogotkom Mije Caktaša s 11 metara, no prekršaja za taj kazneni udarac nije bilo. Jean Evrard Kouassi je odglumio prekršaj dok je prolazio kroz dvojicu igrača Zadra. Frković je nasjeo i sudio penal. Žale se Zadrani i na drugi gol kada je, po njima, Anton Maglica napravio prekršaj nad gostujućim vratarom.

Zanimljivo, Zadru su u prvih 5. kola sudili čak pet penala na njihovu štetu.

Dan prije, u Maksimiru, Dinamo je slavio s 1:0 protiv Splita prekrasnim pogotkom Duje Čopa. No, Splićani su oštećeni jer im sudac Domagoj Vučkov nije sudio čisti 11-erac nakon što je Joe Šimunić igrao rukom u svom 16-ercu.

Previše se priča o sucima na početku prvenstva, no za razliku od prošlih sezona ovaj put se suci kažnjavaju. Domagoj Ljubičić (Hajduk – Istra) i Zlatko Šimčić (Istra – Rijeka) su izbačeni iz lige za cijelu sezonu, dok su Bruno Marić (Zadar – Zagreb)i Dalibor Mlakar (Zagreb – Lokomotiva) zasad premješteni u 2. ligu.

Vidjet ćemo jesu li grijesi Frkovića i Vučkova za Sudačku komisiju slični i čeka li ih teža kazna...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider