Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogomet za prijateljstvo

Dinamovi pioniri gledat će Barcu i Juve, Mamić oprezan prije finala Kupa

Modre u srijedu čeka nova teška utakmica, ali ovoga puta vrijedna trofeja – finale Kupa protiv Splita!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo u 20 sati na Maksimiru dočekuje RNK Split, a dan prije utakmice trener Modrih Zoran Mamić je rekao kako vjeruje u nastavak dobrih izdanja svoje momčadi.

FOTO Ćorić i mlade nade Dinama poručili stop diskriminaciji i netoleranciji

„Čeka nas borba za trofej koji nakon dvije neuspješne sezone želimo vratiti u Maksimir. Želimo odigrati dobru utakmicu, nastaviti niz koji imamo i pobjedom osvojiti duplu krunu te tako sjajno zaokružiti odličnu sezonu“, rekao je Mamić, a prenosi službena web stranica Dinama.

„Po meni Split ima jako dobru ekipu i pojedince, ali na njihovu žalost zadnjih par kola nisu pokazali vrijednost koju sigurno imaju. Ipak, Kup je natjecanje u kojem je sve moguće što je opće poznato. Sjetite se samo kako smo se mi izvukli na početku sezone... Moramo biti pravi, imati pristup kakav treba i onda možemo slaviti“, kaže Mamić koji je rekao da ni na ovoj utakmici ne može računati na kapetana Domagoja Antolića i beka Marija Musu, kao i da će, kao i u svim utakmicama Kupa, na golu Modrih biti Antonijo Ježina.

Upravo će Ježina morati biti oprezan jer Split ima odlične pojedince u ofenzivnom dijelu momčadi:
„Cikalleshi, Rog, Roce, Bagarić, Erceg... Imaju opasne pojedince u napadačkom dijelu i mogu svakome napraviti probleme, ali vjerujem da će momčad ponoviti igru iz drugog poluvremena protiv Hajduka i da su svjesni važnosti utakmice. Teren je mjerilo i sve će pokazati, ali ne vidim razlog da ne budemo pravi.“

Modri su upravo protiv Splita upisali uvjerljivu 5:1 pobjedu i tako osigurali naslov prvaka, no trener smatra kako to nema utjecaja na susret finala Kupa:
„To nema veze s utakmicom koja nas čeka sutra. Finale Kupa je jedna utakmica u kojoj je apsolutno sve moguće“, kaže Mamić koji se još jednom nada krasnoj atmosferi u kojoj su Modri prije par dana uvjerljivo slavili protiv Hajduka:
„Nadam se tome. Bilo je divno biti na utakmici protiv Hajduka, to je veliki poticaj svima nama i željeli bi da je svaku utakmicu tako kako bismo dobili dodatni impuls za još više i bolje.“

Za kraj je trener rekao kako momčad dan nakon finala Kupa ide na mini pripreme u Rovinj, no s momčadi neće ići Angelo Henriquez i neki mladi igrači:
„Angelo već u četvrtak leti u Čile i priključuje se reprezentaciji. Čileanski savez nas je molio da ga pustimo što je ranije moguće, njemu je velika želja igrati Copa Ameriku i dali smo mu dopuštenje. U Rovinj neće ići niti neki mladi igrači koji će ostati tu i trenirati s B momčadi koja za vikend ima bitnu utakmicu“, zaključio je trener.

Dinamovi pioniri idu na finale Lige prvaka

Modri su drugu godinu zaredom dio društveno odgovornog projekta "Football for Friendship" kojeg Gazprom, službeni parter Lige prvaka, provodi na globalnoj razini s ciljem razvoja i popularizacije nogometa kod najmlađih. Mladići Dinama tako će putovati u Berlin gdje će sudjelovati na turniru s vršnjacima iz cijelog svijeta, a potom uživo gledati i biti dio velikog finala Lige prvaka.

Zbog toga su prije glavnog trenera na konferenciji za medije bili trener mladića koji će ići u Berlin Zoran Joksović kao i mladi igrači Dominik Šuart i Filip Borovac.
„Kao što znate, u zadnjih desetak godina naša škola ima sve bolji 'rating'. Projekt Gazproma traje tri godine, ovo je druga godina da sudjeluje Dinamo i ponosni smo biti dio toga. Imamo puno kvalitetnih dječaka koji će biti pravi igrači i naravno da im je ovo golemi poticaj za nastavak rada“, rekao je trener mladića koji će ove godine predstavljati Dinamo u Berlin Zoran Joksović.

Simpatični Dominik Šuart i Filip Borovac koji su oduševljeni što će ići u Berlin, jako su sretni i što će steći brojne nove prijatelje iz cijelog svijeta te uživo gledati veliko finale Lige prvaka. Filip je posebno istaknuo kako se "veseli uživo gledati najbolje igrače svijeta" dok je Dominik dodao kako se "nada pobjedi Barcelone".

Spomenimo kako se ulaznice za susret finala Kupa prodaju već danas, u utorak, a blagajne rade od 10 do 18 sati. Na dan utakmice blagajne se otvaraju u 10 sati ujutro, a rade skroz do 20:45. Cijene su, kao i za Hajduk, vrlo prihvatljivih 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider