Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu je uprava

VIDEO Dinamu stižu milijuni od UEFA-e: Hoće li zaustaviti rasprodaju?

Nokaut Salzburga donosi novi značajan prihod u maksimirsku blagajnu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ulaskom u Ligu prvaka, četvrtim od 2011. naovamo, Dinamo si je priskrbio veliku zaradu.

UEFA svakom klubu koji se plasira u Ligu prvaka daje 12 milijuna eura, ali u slučaju Modrih to nije sve.

Budući da su se u natjecanje uključili u drugom pretkolu, dobili su za sami nastup u toj fazi 300 tisuća eura, potom još 400 tisuća za nastup u trećem pretkolu te dva milijuna za trijumf u play-offu protiv Red Bull Salzburga.

Ukupno je to 14.700.000 eura (oko 110 milijuna kuna) na što treba dodati i prihod od tv-prava (UEFA to dijeli obično u lipnju, po završetku svake sezone) te premije vezane uz rezultate.

S ponekim iznenađenjem i tv-pravima iznos leti do 20 milijuna

Ukoliko se Modrima zalomi neki veliki skalp poput lanjskog slavlja nad Arsenalom, dobit će još milijun i pol eura. Toliko iznosi premija za pobjedu u skupini dok neriješeni rezultat UEFA honorira s 500.000 eura.

Sad su na potezu čelnici Modrih. U ovih nekoliko dana do kraja prijelaznog roka bit će zanimljivo pratiti situaciju u Maksimiru jer blizu odlaska su Marko Rog i El Arabi Hillel Soudani, a vratar Eduardo Carvalho već je spakirao kofere i na putu je za London gdje bi trebao potpisati za Chelsea.

Marko Pjaca već je prodan, a odu li i njih trojica, s krcatom blagajnom, ali i bitno oslabljenom momčadi će Modri u boj s najjačim europskim klubovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider