Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pukla petarda

Katastrofa Modrih na Maksimiru: Red Bull 'išamarao' Dinamo!

Dinamo je večeras po 100. put nastupio u utakmici UEFA-ina natjecanja, ali je taj jubilej obilježio teškim porazom od Red Bull Salzburga…

Austrijanci su na Maksimiru u sklopu 4. kola Europa lige slavili s visokih 5-1, no takav je ishod u kombinaciji s remijem Astre i Celtica u Rumunjskoj značio ostanak nade za prezimljavanje u Europi.

Red Bull je bio bolji i opasniji tijekom cijele utakmice, a Dinamo je s nekoliko pogrešaka u obrani sam sebi presudio. Prvi je pogodak bio prava majstorija najboljeg strijelca Europa lige iz prošle sezone - Soriana, koji je golčinom proparao mrežu Eduarda.

Početkom drugog poluvremena Dinamo je počeo držati konce utakmice, a onda je uslijedila pogreška Joze Šimunovića. Red Bull je zabio, no Dinamo je ubrzo smanjio na 1-2. Strijelac je bio najbolji igrač maksimirske momčadi Henriquez.

Nada domaćih navijača kratko je tinjala jer je Soriano zabio svoj drugi pogodak na utakmici nakon krasnog proigravanja Bruna. Manje od 10 minuta kasnije Dinamov je otpor konačno slomio Bruno, poslije vrlo lijepog prebacivanja obrane Ilsankera.

Točku na i stavio je Soriano svojim trećim pogotkom na večerašnjoj utakmici. U obrani su pogriješili Šimunović i Taravel, a to je iskoristio španjoloski rutiner i podebljao svoj konto pogodaka ove sezone.

Salzburg je tako u dvije utakmice zabio čak devet pogodaka Modrima, koji su s druge strane postigli tri.

Kako komentirate utakmicu Dinamo - Red Bull Salzburg (1:5):

Ukupno glasova:

Astra je na svom travnjaku izvukla bod protiv Celtica, koji je vodio veći dio utakmice. Dinamo je tim rezultatom ostao u igri za prolaz, jer sada ima pet bodova manje od Celtica. Za prolaz bi Dinamu trebale pobjede protiv Celtica i Astre, te poraz Celtica kod kuće od Red Bulla.

Europa liga, 4. kolo, skupina D

Dinamo – Red Bull Salzburg 1-5
Astra – Celtic 1-1

Redoslijed: 1. RB Salzburg 10, 2. Celtic 8, 3. Dinamo 3, 4. Astra 0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider