Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučna utakmica

Mamić otkrio kako će se Dinamo postaviti protiv Olympiakosa

Dinamo u utorak dočekuje Olympiakos na Maksimiru u 3. kolu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči sutrašnjeg ogleda Dinama s Olympiakosom na Maksimiru u trećem kolu Lige prvaka govorili su trener Zoran Mamić i lijevi bočni Josip Pivarić.

Liga prvaka na Maksimiru: Grci stižu 'nabrijani', ali hvale i Dinamo

Ni Grci ni Delije ne smiju sutra doći na Maksimir

„Čeka nas treća utakmica grupne faze Lige prvaka protiv kvalitetnog protivnika što potvrđuju njihovi rezultati u prvenstvu i Ligi prvaka. Naša pobjeda bi bila iznenađenje jer su oni favorit, ali jedva čekamo utakmicu, želimo prikazati dobru igru i dobiti. Očekujem da moja momčad odrađuje zadatke na način na koji se dogovorimo i da daju sve od sebe. Svjesni smo snage protivnika, ali naravno da se želimo prikazati u što boljem izdanju i ostvariti što bolji rezultat“, rekao je u uvodu Zoran Mamić, a prenosi službena web stranica Dinama.

„Olympiacos je favorit, ali oni uvijek ne pobjeđuju. Znamo protiv koga igramo i koliko su dobri jer smo gledali dosta njihovih utakmica. U prvenstvu imaju sve pobjede dok su u Ligi prvaka bili jako dobri protiv Bayerna kada su dobili dva gola u zadnjih pet minuta i onda dobili utakmicu u Londonu. Bit će teška utakmica, ali vjerujem u nas i da im možemo pomrsiti račune ako se bacimo na glavu i odigramo kao protiv Arsenala kada smo ginuli jedan za drugoga. U tom slučaju to može biti jedna jako lijepa večer“, kaže Mamić.

Mamić: Imamo ideju kako bismo htjeli igrati; slično kao protiv Arsenala

Trener biranim riječima priča o grčkom prvaku koji u prvenstvu ima stopostotan učinak te uvjerljivo drži prvo mjesto.

„Imaju veliki izbor i kvalitetu igrača. Seba, Pardo, Dominguez, Fortunis... Jaki su na stranama, opasni kroz individualne akcije, ali i u prekidima. Ponavljam, jako su dobro organizirani, disciplinirani, čvrsti, odlično posloženi i prava su ekipa“, kaže trener pa na zanimljivo pitanje grčkog novinara "kojeg bi igrača Olympiakosa izbacio iz momčadi da može" odgovara:

„Domingueza ili Fortunisa. Po meni je Fortunis njihov trenutno najopasniji igrač, a recimo Durmaz je također odličan i jako sam sretan što ga nisu prijavili za Europu.“

Hoće li Dinamo do nove pobjede u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

Što se tiče stanja u momčadi Mamić je rekao kako će Pinto biti spreman pa nastavio o tome kako će se Modri postaviti na terenu:

„Sigurno da kvaliteta protivnika ne dozvoljava bezglavu jurnjavu i da nećemo igrati ofenzivno kao u prvenstvu. Naravno, naše želje su jedno, ali nešto se pita i protivnika. Vidjet ćemo kako će sve to na kraju izgledati na terenu odnosno nakon utakmice. Imamo ideju kako bismo htjeli igrati; slično kao protiv Arsenala. U sredini držati kompaktnost, ali od ideje do provedbe je dalek put. Recimo, ne znamo trenutno kako će igrati Olympiakos i stanje na terenu određuje sve. Nema previše smisla razglabati prije...“

Novi hrvatski reprezentativac Josip Pivarić igra u sjajnoj formi, zabijao je čak i golove protiv Skenderbeua i Arsenala, te Grke čeka pun samopouzdanja:

„Sigurno da imam samopouzdanje, ali za to sam jako puno radio. Ipak, u nogometu se ne živi od jučer nego samo od danas i sutra... Sutra je nova utakmica, novo potvrđivanje i daj Bože da ovakva forma i rezultati što dulje potraju.“

Mamić: Naša pobjeda bi bila iznenađenje, no nije nerealno

Modri su u analizi protivnika koristili informacije sadašnjih igrača, ali i brojnih prijatelja kluba:

„To je običaj; ne samo za ovu utakmicu nego svaku. Imali smo Machada koji je bio u Olympiakosu, Gonçalo je pak tri godine radio s današnjim trenerom Grka, a Janjanin i Bonić su nam također dali informacije tako da ih imamo dosta, ali naravno da nam najviše u pripremi utakmice koristi analiza koju sami radimo.“

Dinamo i Olympiakos imaju po tri boda, na redu su dvije međusobne utakmice i novih šest bodova u igri tako da će dosta toga o konačnom raspletu biti jasnije nakon te dvije utakmice:

„Bilo bi jako lijepo dobiti oba dvije utakmice i naravno da bi u tom slučaju bili jako blizu prolaza. Ipak, moram naglasiti da je puno veće iznenađenje da smo mi dobili Arsenal nego što je to učinio Olympiakos. Dapače, čak i nije bilo iznenađenje kada su Grci odnijeli bodove iz Londona jer svake godine dobiju nekoliko europskih velikana kao što su Juventus, Atletico Madrid pa sada Arsenal“, rekao je Mamić pa zaključio kako do sutra do pobjede:

„Naša pobjeda bi bila iznenađenje, no nije nerealno. Malo sreće, malo stativa, malo slabiji protivnik, malo sudačka pogreška i – sve je moguće.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider