Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će gusto

Dinamo na teškom gostovanju: Veliki test za 'skupu igračku'

Dinamo večeras u 20.15 gostuje kod danskog prvaka Aalborga u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tekstualni prijenos utakmice Aalborg - Dinamo pratite od 20.15 na GOL.hr-u

Za nogometaše Dinama večeras je na rasporedu prvi pravi test ove sezone. Nakon dvije pobjede u prvenstvu i dva glatka slavlja u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Žalgirisa, Modri moraju na noge prvaku Danske - Aalborgu.

U Dinamo je ove sezone jako puno uloženo. 'Legija stranaca' dobila je nove skupe članove Machada, Eduarda, Wilsona i ostalih poput Sigalija, Goncala, Andrijaševića, Radonjića, Pjace… Ovaj 'face lifting' nije bio jeftin, no prošlogodišnji neulazak u Ligu prvaka aktualna uprava više si ne može priuštiti. Još jedan takav financijski udarac donio bi veliki potres na Maksimiru.

Aalborg se mora proći, inače...

Ispadanje već u 3. pretkolu Lige prvaka bio bi debakl. Ova faza čak niti ne donosi sigurno Europsku ligu, a ona je tek neželjena, utješna nagrada.

Priče kako će biti zadovoljni i Europskom ligom mogu se slobodno svrstati u one 'za malu djecu', jer ova je momčad slagana za Ligu prvaka i novac koji donosi to natjecanje. Niti dovedene zvijezde niti gazde kluba neće biti motivirani s nekom 'drugom europskom ligom' u kojoj će Rijeka skupiti više bodova…

Zato se Aalborg mora proći. A to neće biti lako jer prvaci Danske posljednjih su godina bili sudionici Lige prvaka (Nordsjaelland, Kopenhagen). Aalborg je prošle godine bio bolji od Kopenhagena i Brondbyja i to je dovoljno upozorenje za Modre. Dinamo je favorit, no nikako ne smije podcijeniti Dance.

Lokomotiva prošlog petka nije bila pravi test. Takve utakmice Dinamu samo će odmoći u europskim kupovima i večeras momčad Zorana Mamića mora pokazati od čega je napravljena. Poraz u Aalborgu ne bi bio katastrofa, osim nekog iznenađujućeg s velikom razlikom. Mogu Modriti u Zagrebu nadoknaditi i poraz, ali bolje bi bilo da se kući vrate s nekim remijem ili čak pobjedom.

Aalborg igra tehnički dotjeran nogomet, no vidjet ćemo hoće li se otvoriti, što bi Dinamu pasalo. Igraju u 4-4-2 sustavu koji ide na Mamićev 4-3-3. Duje Čop i Soudani zaduženi su za golove, posebno ovoj potonji koji je uvjerljivo najbolji igrač Modrih na početku ove sezone.

Dinamo će naići na motiviranu i borbenu ekipu koja je prošle godine ispala od Dile Gore kolo prije Hajduka. No, hrvatskog prvaka dočekuju kao prvaci Danske koji također imaju svoju računicu oko Lige prvaka. Sretno Modri…

Vjerojatni sastavi:

Aalborg: Nielsen - Pedersen, Thelander, Petersen, Kristensen - Risgaard, Augustinussen, Borsting, Enevoldsen - Spalvis, Jacobsen

Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado - Antolić, Soudani, Čop

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider