Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Murić novi igrač Ajaxa

VIDEO Dinamo izgubio Roberta Murića: 'Istina je pobijedila!'

18-godišnji Robert Murić bio jedan od najvećih Dinamovih talenata. No, nakon ispada Zdravka Mamića u kojem je prijetio ocu igrača i ljudima koji brinu o njegovoj karijeri, stvari su se zakomplicirale…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sporan je bio profesionalni ugovor, koji je istekao u lipnju, te uvjeti njegovog produljenja. Neprihvatljivo ponašanje vrhuške kluba Roberta Murića je otjeralo u redove Ajaxa, a iako je Dinamo uz pomoć HNS-a osporavao prijelaz, FIFA je presudila kako je mladi nogometaš novi igrač nizozemskog velikana.

Pet dugih mjeseci trajala je agonija mladog krilnog napadača Dinama Roberta Murića i njegove obitelji. No, upornost se, kako kažu, isplatila i Robert je sada igrač Ajaxa. Dinamo na njega više nema nikakva prava. Tako je presudila FIFA.

''Robert Murić je igrač Ajaxa iz razloga što je njegov profesionalni ugovor istekao još 15. lipnja 2014. godine, te je nakon toga nesmetano kao tzv. slobodni igrač potpisao novi ugovor s Ajaxom. To je ključni detalj koji tvrdimo od početka ovog procesa, a koji nije bio prihvaćen od niti jednog tijela HNS-a. U zadnjih pet mjeseci imali smo sedam procesa pred tijelima HNS-a koji su svi završili poražavajuće za igrača. No, nismo gubili vjeru i nadu da smo na pravom putu i da će kad tad istina pobijediti. A, pobijedila je! Robert Murić je od 15.7.2014. registrirani igrač Ajaxa!", rekao je Murićev odvjetnik Davor Radić.

A sve je počelo kada se otac Branko Murić zimus odlučio pregovarati s glavnim čovjekom Dinama oko uvjeta produljenja ugovora. Prijetnje i bjesnilo Zdravka Mamića umjesto dogovora iznjedrilo je tužbu koja je na DORH-u. Dinamo je, pak, uz podršku HNS-a poništio profesionalni ugovor mladog igrača te ga vratio na uvjete stipendijskog ugovora, koji je vrijedio do ljeta 2015.

"On je njemu poništio ugovor tvrdeći da nije svaki list parafiran, ali mi smo imali svoj ugovor i dokazali smo da to nije istina na Fifi", izjavio je Murićev otac Branko.

A skromna obitelj iz Bednje samo je željela da njihov sin igra u klubu iz Maksimira.

"Meni i cijeloj familiji je samo bilo u interesu da on odigra za Dinamo. Jer, od malih nogu i ja i svi navijamo za Dinamo. Ali bilo je stvarno ružnih prijetnji, riječi, njemu. Pogotovo je to utjecalo na njega. On je sam odlučio", objasnio je Branko Murić.

Nisu upalile niti nenajavljene posjete Murićima iz kluba s 'ala card' ponudom. Pristup je Roberta otjerao na terene Ajaxa gdje će dobiti priliku u prvoj momčadi. Nizozemski velikan pratio ga je, uz još neke najveće svjetske klubove, od 15. godine.

"Fenomenalno je, zadovoljan je i to je najbitnije. Najvažnije je da bude zdrav i to je to. Prvi dojam je bio sjajan, od stadiona, kampa, legende Ajaxa, tak da je on oduševljen", izjavio je Branko Murić.

U Dinamu su bez komentara.

"Nije više naš igrač", kratko je rekao Zoran Mamić.

Iako u klubu tvrde da nemaju još nikakav službeni dokument, to ipak nije istina. U HNS je dostavljeno rješenje Fife, što su nam potvrdili i u krovnoj nogometnoj organizaciji, te je proslijeđeno klubu. Robert Murić za Dinamo je definitivno izgubljen, hrvatski prvak pokušat će tek daljnjim pravnim koracima doći do veće odštete. Bilo bi sjajno kada bi u Dinamu izvukli pouku iz ove priče jer tata Branko priznaje kako su ga već kontaktirali neki roditelji u sličnoj situaciji. A potrebno je zapravo malo - ljudski razgovarati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider