Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi na Maksimiru

VIDEO Dinamo - Hajduk: 'Utakmica za koju ne treba dodatna motivacija'

U Maksimiru se u subotu igra najveći hrvatski nogometni derbi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri kola prije kraja prvenstva Dinamo dočekuje Hajduk. Iako velike rivale na ljestvici dijeli čak 35 bodova, iz oba tabora poručuju "derbiji su uvijek nešto posebno".

Derbiji "modrih" i "bilih" ove su sezone bili protkani dramatikom, neizvjesnošću, ali i doista raritetnim raspletima. Počelo je "unitedovskim" preokretom Dinama na Poljudu, nastavilo se neodigranim derbijem u Maksimiru, a treći čin samo je potvrdio posebnu vezu između modrih i sudačke nadoknade u poljudskoj školjci.

Zoran Mamić, trener Dinama, ističe:
"Očekuje nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa, nažalost Hajduka trenutno kvalitetom i rezultatima nije baš tako, ali utakmice Dinama i Hajduka su uvijek te koje su neizvjesne, koje nose određeni naboj, strast, energiju i može otići u jednom i drugom smjeru."

Trener Hajduka Hari Vukas nema problema s motivacijom svojih igrača.
"Utakmica za koju igračima ne treba posebna, dodatna motivacija. Optimističan sam u smislu naših treninga, rada i rezultata u zadnje vrijeme i nadam se da ćemo sutra biti pravi."

Istu ambiciju ima i vodeći strijelac modrih Angelo Henriquez. Prvi od 17 pogodaka u HNL-u postigao je duboko u sudačkoj nadoknadi za pobjedu na Poljudu i priznaje "taj osjećaj volio bi ponoviti".
"Rekao bih da mi je to najvažniji gol koji sam postigao za Dinamo. Zabiti u derbiju je poseban osjećaj, činio sam to i u Čileu. Sjajan je osjećaj zabiti u najvećoj utakmici neke lige. A, i pobjednički pogodak u zadnjoj minuti je nešto čega se sjećate cijelog života. Nadam se da to mogu ponoviti" , kaže Henriquez.

Dinamo samo tri utakmice dijele od prvenstva bez poraza, podviga koji je na ovim prostorima ostvario još jedino Hajduk 1950. Je li to dodatni motiv igračima Hajduka da pokušaju pobijediti Dinamo usred Zagreba?

"Apsolutno u svlačionici riječ nismo rekli u vezi toga. Jednostavno smo bili usredotočeni samo na rad, na taktiku koju spremamo za tu utakmicu, a o nekakvim rekordima niti su igrači opterećeni time niti ćemo razmišljati o tome", zaključio je Vukas.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider