Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo će napuniti blagajnu ali ostaje briga: Mamiću ipak nije glava u pijesku...

Dinamo je lako pregazio „zelenu šumu“, ali Žalgiris nije bogzna kakvo mjerilo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pravi test za „modre“ bit će dvoboj s danskim prvakom Aalborgom koji je na rasporedu već u srijedu. U Maksimiru mogu trljati ruke i biti zabrinuti u isto vrijeme. El Arbi Hillel Soudani bez sumnje će dobrano napuniti blagajnu kada bude odlazio s Maksimira, a to bi se moglo dogoditi vrlo skoro s obzirom u kakvoj je formi. Dobre igre s kraja prošle sezone i tijekom Svjetskog prvenstva nastavio je i na početku nove sezone.

Soudani u velikoj formi

Zoran Mamić djelomično može biti zadovoljan, glavni igrač Dinama u velikoj je formi, no u isto vrijeme ostaje dojam da Dinamo previše ovisi o trenutku njegove inspiracije. Jasno je da nije dobro kada neka momčad ovisi o jednom igraču, jer, što ako se ozlijedi ili ako ga suparnik zatvori? Nakon prve utakmice sa Žalgirisom napisali smo da je Soudani „pola“ Dinama. Iako je to bila samo stilska figura, na koju su se neki u Maksimiru možda naljutili, ipak nije daleko od istine. Otkada u momčadi nema Juniora Fernandesa Dinamo živi od inspiracije alžirskog reprezentativca.

Mamiću glava nije u pijesku

Trener Dinama kaže da je njegova momčad stvorila nekoliko dobrih šansi u prvom dijelu i bez Soudanija.
„Da je bilo mirnoće, riješili bismo utakmicu i bez njega“, ističe Mamić. Upravo u tom grmu leži zec, nogomet se ne igra zbog šansi, već zbog golova, a kad Soudanija nema u momčadi, „modri“ teško otključavaju „bravu“ protivnika, posebice onih koji se grčevito brane.

„Svjesni smo da još ne igramo kako bismo trebali. Morat ćemo biti bolji nego u Vilniusu da prođemo Aalborg“, kaže Mamić koji ovom rečenicom ponovno dokazuje kako čvrsto stoji na zemlji, po čemu se dosta razlikuje od nekih dosadašnjih trenera Dinama koji su prečesto zabijali „glavu u pijesak“. Došlo je previše novih igrača da bi odjednom sve sjelo na svoje mjesto. Dok se momčad ne uigra, a za to će trebati malo više vremena, Dinamo će živjeti od individualne kvalitete svojih igrača.

Pojačanje iz Sportinga

Međutim, za sada je na iznimno visokoj razini samo Soudani. Čelnici Dinama prepoznali su problem, ne znamo jesu li na vrijeme reagirali, to će pokazati sljedeći dani, ali činjenica je da su doveli igrača koji bi trebao podržati Soudanija, ponajprije golovima u nadolazećim utakmicama. Wilson Eduardo, najnovije pojačanje iz Sportinga, ima dobre reference, čini se da se radi o potentnom napadaču, no ostaje pitanje u kakvoj je formi?

Soudanijev trenutak genijalnosti vjerojatno neće biti dovoljan za prolazak vrlo dobrog danskog prvaka, koji možda nema igračka imena na razini Dinama, ali ima uigranu momčad koja igra u praktički istom sastavu već duže vrijeme.

Danci poput Ludogoreca

Aalborg njeguje tehnički dotjeran nogomet, igraju od noge, na prvu, skandinavski odgovorno i u dosta visokom ritmu od prve do posljednje minute. Po stilu igre podsjećaju na Ludogorec, a znamo kako je Dinamo prošao prošle sezone u sudarima s Bugarima.
„Modri“ Aalborg ne trebaju podcijeniti, ali ni precijeniti. Dinamo je igrački ipak kvalitetniji, no cijela momčad morat će podignuti razinu svoje igre.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider