Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao na Maksimir

Guardiola izdvojio jednog igrača Dinama i poručio: 'Hoćemo i pobjedu i novac'

Trener najvećeg njemačkog kluba održao je press konferenciju u Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice Dinamo - Bayern, koja će uz dvoboj Olympiakosa i Arsenala zaključiti skupinu F Lige prvaka Josep Guardiola održao je press konferenciju u Maksimiru.

Mamić uoči 'Bayerna B': Nije mi jasno zašto ne smijem pričati s bratom

"Već sam igrao u Hrvatskoj, u Splitu sam vodio Barcelonu protiv Hajduka", prisjetio se Guardiola najavljujući ogled Modrih i Bavaraca na Maksimiru.

"Ovo nije prijateljska utakmica, očekujem da moji igrači daju sve od sebe i da pobijedimo. Mi smo profesionalci, bitan nam je između ostaloga i novac koji možemo dobiti pobjedom."

Bavarci bez Neuera, Alabe, Coste... ali s Müllerom, Lewandowskim...

UEFA pobjedu u skupini Lige prvaka od ove sezone honorira s milijun i pol eura, a po taj iznos Bayern će na Maksimiru krenuti bez nekoliko prvotimaca. Dvoboj s Dinamom preskočit će Manuel Neuer, David Alaba, Douglas Costa, Arjen Robben i još neki važni prvotimci, ali daleko od toga da će na Maksimiru nedostajati superzvijezda. Dovoljno je reći kako će nastupiti Thomas Müller i Robert Lewandowski, ali i povratnik nakon ozljede Franck Ribery.

"Ne znam još hoće li krenuti od prve minute, ali sigurno će igrati. Što se tiče Neuera, on je dobio poštedu jer je igrao u gotovo svim utakmicama u kojima je mogao. Neuer je jedan od najboljih vratara na svijetu, ali mi imamo tri vrhunska vratara. Vjerujem u Svena Ulreicha, zaslužio je svoju prigodu No, ponavljam, tko god nastupi, želim pobjedu i inzistiram da na taj način razmišljaju i moji igrači."

O Dinamu i njegovoj igri je dodao:

"Znam neke njihove igrače iz prve utakmice, a gledali smo ih i protiv Olympiakosa i Arsenala. Izdvojio bih Marka Pjacu, sviđa mi se njegov stil igre."

Prodano 16.000 ulaznica

Bayern neće trenirati na travnjaku maksimirskog stadiona prije utakmice. Trening su odradili u Munchenu uoči leta za Zagreb. Podsjetimo, isto je napravio i Arsenal uoči dvoboja prvog kola kojeg je Dinamo dobio 2:1.

Utakmica između Dinama i Bayerna na rasporedu je u srijedu u 20:45 na stadionu Maksimir. Iz Dinama su poručili kako su do sada prodali oko 16:000 ulaznica, a očekuje se i dolazak oko 4.000 navijača njemačkog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider