Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ovo je neopisivno"

VIDEO Oproštaj o kakvom sanja svaki nogometaš: Otišao ubojiti centarfor!

Sjećate se čovjeka koji je 2010. godine zasjenio Cristiana Ronalda i Messija?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najubojitih napadača unazad 13-ak godina Diego Milito okončao je svoju igračku karijeru spektaklom na slavom stadionu El Cilindru. Na posljednju utakmicu 37-godišnjeg Milita stiglo je više od 20-ak tisuća navijača koji su veličanstvenim navijanjem priredili oproštaj kakav svaki nogometaš može samo sanjati.

Bila je to prijateljska utakmica između dva Racinga, onog iz šampionske 2001. i 2014. godine te momčadi koju su činili igrači s kojima je Milito igrao za vrijeme svog boravka u Europi. Milito je zaigrao za svaku od momčadi te je za svaku postigao pogodak.

"Na ovakav dan ne mogu a da se ne prisjetim svojih dana iz Europe. Genoa me dovela u Europu, a njezini navijači su me uvijek tretirali bogovski. Zaragoza mi je omogućila da igram u velikoj ligi kao što je Primera, a onda Inter... To su bile nezaboravne godine. Navijači su mi pružili samo trenutke za uspomene. Hvala svima", rekao je emotivni Milito, a onda nastavio o oproštaju koji su mu priredili navijači Racinga, njegovog prvog i posljednjeg kluba.

"Nemam riječi kojima da opišem ovaj osjećaj. Hvala svima jer ovo je neopisivi osjećaj. Hvala voljenom Racingu, hvala divnim navijačima. Najbolja stvar koju Racing ima su njegovi ljudi", zaključio je argentinski napadač.

Od poznatih igrača na oproštaju su mu bili Francesco Toldo, Javier Zanetti, Walter Samuel, Lisandro Lopez, Ivan Cordoba...

Milito je bogatoj karijeri osvojio jako puno toga. S Interom je uzeo trostruku krunu 2010. godine, dok je s Racingom osvojio dvije titule prvaka Argentine. U godini kada je slavio trostruku krunu proglašen je najboljim napadačem u izboru UEFA-e i Serie A. Za Argentinu je upisao svega 25 nastupa i zabio četiri pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider