Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cr7 ili messi?

Maradona nahvalio Modrića, podržava Bobana i obrušio se na mafiju u nogometu

Diego Maradona iznimno poštuje hrvatskog veznjaka Luku Modrića i vidi ga kao jednog od najboljih na svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona dao veliki intervju za madridski dnevni list Marcu, a pritom je dao veliki kompliment najboljem hrvatskom igraču Luki Modriću. Maradona je u Rimu igrao humanitarnu utakmicu pod pokroviteljstvom ni više ni manje nego pape Franje, ''Zajedno za mir'', te je na kraju iste bio glavni akter incidenta kada se želio obračunati s Juan Sebastian Veronom. Kada se primirio dao je veliki intervju za spomenuti madridski medij.

Argentinca su pitali tko je nakon Cristiana Ronalda najvitalniji igrač za igru Real Madrida, a on je kao iz stopa ispalio ime našeg igrača.

"Modrić! On je vrhunski igrač. Niži je, idealan za držanje lopte u svom posjedu. Igra u fazi obrane i napada, ima sjajna dodavanja, jedinstven je i ima karakter", nahvalio je Maradona Modrića.

Mafija dominira nogometom

Argentinac je posljednji put bio trener nekog kluba 2012. godine.

"Volio bih biti trener, ali u nogometu danas ima toliko mafije da ne želim prihvatiti bilo koji posao. Postoje mnogi menadžeri koji će vam, ako im dovoljno platite, srediti posao u gotovo bilo kojem klubu svijeta", tvrdi Maradona koji promjenu postave u vrhušci Svjetske nogometne organizacije (FIFA) vidi kao sjajnu stvar. 

"Razgovarao sam s Bobanom, Trezeguetom, Hugom Sanchezom i drugima. Svi imaju istu želju, a to je boriti se za nogomet te izbaciti korupciju i mafiju iz njega".

Neizbježno pitanje bilo je naravno i rivalstvo između Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"To je teško za usporediti. Njih dvojica su superiorni u odnosu na ostale igrače svijeta. Cristiano me konstantno oduševljava jer daje cijelog sebe u svakoj utakmici, a Leo je jednostavno fenomen. Rekao sam prije i dosadno mi je ponavljati, ali on ne mora biti prvak svijeta s Argentinom da bi ga se smatralo najvećim", vjeruje Argentinac te smatra da se u borbu za najboljeg igrača svijeta polako uključuje i Neymar.

Neymar blizu Lea i Ronalda, Pique ispred Ramosa

"Nije to više utrka sa samo dva 'konja'. Obožavam gledati Neymara kako igra. Dobije 200 udaraca na utakmici, ali i dalje maksimalno agresivno napada obranu".

Kada su najbolji obrambeni igrači današnjice u pitanju, Maradona nema dvojbe.

"Pique je razina iznad Sergija Ramosa. Stoper Real Madrida ima karakter, ali radi previše barbarskih prekršaja. Pique zna igrati s loptom u nogama. Sviđaju mi se obojica, ali Pique je bolji".

Mlađa generacija nogometnih zaljubljenika vjeruje da je tiki-taku 'izmislio' i u moderni nogomet uveo Pep Guardiola, no Maradona to odbija priznati.

"Španjolska liga je jako zanimljiva, igra se lijepi nogomet od noge do noge. Tiki-taka. Sviđa mi se, ali moram reći da nju nije uveo Guardiola nego Johan Cruyff".

Argentina je u utorak izgubila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kod kuće protiv Paragvaja u susretu u kojem Lionel Messi nije igrao zbog ozljede.

"Argentina je prije imala veliki broj kvalitetnih igrača. Ponajboljih na svijetu. No sada imamo problem. Iskreno me jako brine što će biti kada Messi ode u mirovinu...", zaključio je Maradona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider