Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brani kao od šale

Apsolutni kralj jedanaesteraca: Ove brojke graniče s paranormalnim!

Na spomen nogometnih vratara prva imena koja svima padaju napamet su Gianluigi Buffon, Manuel Neuer, David De Gea. Malo tko će se sjetiti Diega Alvesa, čovjeka kojem je teže zabiti s bijele točke nego bilo koje druge situacije...

Aktualni klupski europski prvak Atletico Madrid prošao je neugodno gostovanje kod Valencije u sklopu 7. kola španjolske Primere. Momčad Diega Simeonea slavila je s 2:0, no priča dana je brazilski vratar Valencije Diego Alves koji je obranio dva jedanaesterca!

Nakon što je obranio udarce s bijele točke Antoineu Griezmannu u prvom i Gabiju (nikada u karijeri nije promašio jedanaesterac) u drugom poluvremenu, s pravom možemo reći da je Alves i službeno postao najbolji golman kada su jedanaesterci u pitanju. Naime, čovjek je u Primeri dosada bio suočen s 41 jedanaestercem i obranio ih je čak 19! Suparnici su promašili još dva, što znači da je čovjek primio 19 golova s bijele točke, što znači da ima postotak uspješnosti od preko 50 posto!

Alves je u devet godina koliko brani u Primeri skinuo udarce s bijele točke nekolicini velikih imena. Najzvučnije je ono Cristiana Ronalda kojem je obranio čak dva jedanaesterca! Isti je broj penala obranio Kanouteu, dok je po jedan skidao Diegu costi, Carlosu Baci, Fernandu Llorenteu, našem Ivanu Rakitiću...

Posljednji puta kada je jedan vratar u Primeri obranio dva jedanaesterca na jednoj utakmici dogodilo se 2009. godine kada je Diego Lopez (Villarreal) obranio dva jedanaesterca igračima Sporting Gijona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider