Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Haliloviću 20 minuta

Van Gaal kritizirao Schweinija, Barca slavila, Suarez 'rastužio' Gerrarda

Aktualni prvaci Europe, nogometaši Barcelone, odigrali su prvu pripremnu utakmicu na američkoj turneji uoči početka nove sezone...

U Pasadeni su u sklopu međunarodnog Champions Cupa slavili protiv Los Angeles Galaxyja s 2:1. U ne odviše lijepoj utakmici Barcelona, koja je nastupila bez dvije najveće zvijezde Lionela Messija i Neymara, je slavila pogocima Luisa Suareza i Sergija Roberta. Utješni pogodak za domaćina postigao je Tommy Meyer u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Suarez je svoj pogodak u 45. minuti postigao lijevom nogom iz neposredne blizine, nakon što je ispred braniča Galaxyja odnio loptu prsima. Sergi Roberto je u 56. zakucao loptu u mrežu s nekih 12, 13 metara, nakon što mu je istu ostavio Sandro Ramirez. Počasni pogodak Galaxyja stigao je nakon prekida, a Meyer je glavom poslao loptu u mrežu.

Alen Halilović, koji je navodno dobio posljednju priliku da se dokaže treneru Luisu Enriqueu ako želi ostati s prvom momčadi Barcelone dobio je posljednjih 20 minuta na travnjaku. Ivan Rakitić je pak odigrao prvih 45 minuta, a onda ga je zamijenio Andres Iniesta.

Rakitić je za svoju izvedbu zaslužio pohvale španjolskih izvjestitelja koji ističu da je Ivan bio središnja figura Barceloninog veznog reda te da su od njega započinjale sve opasne akcije u prvih 45 minuta.

 

Manchester United također je igrao u Kaliforniji, te je upisao i drugu pobjedu u Champions Cupu. Nakon minimalnih 1:0 protiv Americe u prvoj utakmici, United je protiv San Jose Earthquakesa slavio s 3:1.

Menadžer engleske momčadi Louis van Gaal bio je zadovoljan prvim dijelom utakmice, ali ne i drugim, koji je United dobio rezultatom 1:0. U prvom su poluvremenu pogotke za 'crvene vragove' zabijali Juan Mata i Memphis Depay. Nizozemcu je to bio prvijenac u dresu Uniteda, a postigao ga je tako da je presjekao jedno loše dodavanje prema braniču San Josea i onda mirno matirao pored nemoćnog vratara.

Prvijenac u dresu momčadi iz Manchestera postigao je i 19-godišnji Brazilac Andreas Pereira, koji je u 61. nakon ubacivanja Jessea Lingarda glavom zabio za 3:1. Jedini pogodak za MLS momčad postigao je Fatai Alashe.

Van Gaal je ponovno nastupio s dvije različite momčadi u oba poluvremena, a s onom koja je izašla u nastavku bio je jako nezadovoljan. Na pitanje novinara kako je vidio nastup Bastiana Schweinsteigera nizozemski je stručnjak odgovorio:

"On je isto bio loš".

Spomenimo i da su prijateljski ogled u New Jerseyju odigrali PSG i Fiorentina. Francuski je prvak slavio s 4:2, uz dva pogotka Jeana Augustina, te po jednim Zlatana Ibrahimovića i Blaisea Matuidija. Posebno je lijep bio prvi pogodak Fiorentine koji je s 25 metara u same rašlje poslao Joaquin. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider