Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
delegat ili odvjetnik?

Delegat derbija zbog Mamića zvao policiju, a ne zna mu ni funkciju

Ni baklje u terenu ni kolektivno vrijeđanje gostiju iz Zagreba nisu toliko zabrinuli delegata utakmice Rijeka – Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica 32. kola Prve HNL između Rijeke i Dinama završila je bez pogodaka, bez sudačkih repova i uz atmosferu koju su narušili tek pogrdni povici s tribina. To je zabilježio i delegat susreta Branko Bebić u izvještaju koje djeluje pomalo kao da je pisano preemotivno jer se osobno uvrijedio.

Uz to, piše i o samoj igri i rezultatu. Samim time, ponovno je izišao iz okvira hladnog i pedantnog načina delegiranja. Činio je to i prije. Uostalom, vidi se to u njegovom posljednjem izvještaju:

''Organizacija utakmice u skladu s upustvima i propisima. Nazočne sve službe. Sama utakmice bila prava prvenstvena u kojoj nažalost nismo vidjeli pogotke. Međutim, za osudu je dio publike domaćih, naročito onaj dio istočna tribina s koje bilježimo gnusno vrijeđanje izvršnog predsjednika Dinama s aspekta "p**ko četnička Mamiću -mater". Odmah nakon ovog pozvao sam šefa osiguranja inzistirajući da se utvrdi identitet osobe koja dirigira i uzvikuje, a ostali nastavljaju za njima. Nakon ovoga do kraja utakmice više se spomenuti nije oglasio'', piše Bebić ne znajući da Zdravko Mamić sad obnaša funkciju savjetnika te nastavlja:

''Apeliram kod svih organa da hitno utvrde identitet spomenute osobe, protiv koje treba podnijeti prijavu jer ovakvih izgreda je više dosta. U 33. minuti bilježimo baklju u terenu, u 44. minuti nakon jednog slobodnog udarca ubačeno je nekoliko sitnih predmeta, u 40. i 69. minuti u istom dijelu gledališta bilježimo baklje u gledalištu i u 84. minuti orkestralne uzvike "cigani".

Delegat Bebić hladno je i birokratski spomenuo baklje i uzvike "cigani", ali u trenucima uvreda na račun Zdravka Mamića zvao je policiju kako bi to spriječio. Slično je već činio u prošlosti zaboravljajući da nije advokat već delegat.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider