Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šuker, Jurčević...

Lovren u društvu Hrvata gubitnika: Šesti koji je 'zapeo' u finalu

Sve je počelo prije 22 godine s dvojcem u Austriji Salzburg...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoper Liverpoola Dejan Lovren postao je šesti hrvatski nogometaš koji je stigao do finala Kupa UEFA ili Europa lige, ali je ostao bez trofeja nakon poraza Redsa od Seville.

Lovren je postao šesti Hrvat koji je stigao do finala, ali i ostao bez trofeja. Lani je u finalu igrao Nikola Kalinić postavši prvi hrvatski nogometaš koji je postigao pogodak u finalu Europa lige, no nažalost ostao je bez trofeja. Njegov Dnjipro je izgubio od Seville. Bez trofeja su ostali i Nikola Jurčević i Damir Mužek u dresu Austrije Salzburg, Robert Jarni s Juventusom, te Davor Šuker u dresu Arsenala.

Austrija Salzburg, koju je tada vodio Otto Barić, je 1994. godine izgubila obje utakmice finala od milanskog Intera. Obje utakmice završile su 1:0 za talijanski sastav.

Godinu dana kasnije do finala Kupa Uefa stigao je i Robert Jarni s Juventusom. No, torinska Stara dama je u finalu izgubila od Parme (0:1, 1:1).

Do finala je stigao, ali i ostao bez trofeja i sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker i to u dresu Arsenala. Londonski Topnici su prije 16 godina u finalu Kupa Uefa igrali protiv Galatasarayja i izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca 1:4. Šuker je bio jedan od tragičara jer je promašio udarac s bijele točke.

Hrvatski nogometaši poraženi u finalima:

Nikola Jurčević (Austria Salzburg) - 1994.

Damir Mužek (Austria Salzburg) - 1994.

Robert Jarni (Juventus) - 1995.

Davor Šuker (Arsenal) - 2000.

Nikola Kalinić (Dnjipro) - 2015.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider