Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je vaš favorit?

De Gea ili Courtois, ova grafika vam neće pomoći u odluci tko je bolji

Tko je najbolji vratar Premier lige ove sezone? Odgovor na ovo pitanje nije ništa jednostavniji niti nakon grafike Sky Sportsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea na golu ima fantastična rješenja. Jedan Petr Čech grije klupu zbog sadašnjosti i budućnosti kluba, fantastičnog Belgijanca Thibauta Courtoisa koji je prošle godine bio na korak do osvajanja Lige prvaka s Atleticom.

Iako je grozno kiksao na utakmici sa Stokeom i primio gol od Charlieja Adama sa 60 metara, Courtois je ove sezone nekoliko puta spasio poraza momčad Josea Mourinha koja je uvjerljivo prva na Otoku unatoč ne baš sjajnim igrama.

Trećeplasirani Manchester United slično može reći za svog Davida De Geu. Mladi Španjolac morao se ove sezone nositi s lošom formom svoje ekipe i stalnim seljakanjima u Real. No, forma se popravila, a čini se kako će Manchester United povećati plaću svom vrataru kako mu ne bi palo napamet otići u domovinu.

Uz Huga Llorisa na vratima Tottenhama, njih su dvojica vjerojatno najbolji vratari u Premier ligi. No, tko je bolji? Sky Sports je napravio grafiku na kojoj su statistički gotovo jednaki pa vam ona neće pomoći u eventualnoj dilemi. No, zanimljivo je da De Gea ima čak 100% uhvaćenih lopti, a Courtois tek 3% manje.

Ostale su kategorije također toliko slične u brojevima da je iz njih nemoguće izvući jasan stav. Stvar je osobnog dojma. Što vi mislite, tko je bolji?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider