Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije dosta jedna škola...

Drama u HNS-u: Šuker psovao zbog neviđene sramote

Davor Šuker bio je izrazito ljut nakon utakmice mlade reprezentacije kad je saznao za neviđeni propust HNS-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici protiv Estonije dogodio se veliki gaf HNS-a. Naime, zaigrao je igrač koji nije bio u službenom zapisniku, stoga i nije imao pravo nastupa. A kad zaigra igrač koji nema pravo nastupa onda vrlo vjerojatno slijedi odluka – 0:3.

Nije dosta jedna škola...

No, krenimo redom, junaci koji su prije par dana pobijedili Španjolsku, sad su dočekali Estoniju. Nisu briljirali, ali pogocima Pavičića i Perice pobijedili su 2:1. Sve je izgledalo dobro dok u igru u nastavku nije ušao Ivan Fiolić koji nije bio u zapisniku. Da je ‘gadno’ postalo je jasno kad se do četvrtog suca spustio delegat, pa su razgovarali, gledali dokumente. Potom je delegat iz Grčke počeo mobitelom snimati Fiolića kako igra, pa je stalno telefonirao. Team manager Zlatko Nakić, koji je i zadužen za takve stvari nestao je s klupe. Potom su se djelatnici saveza dolazili u svečanu ložu na konzultacije, prvo kod Zorislava Srebrića, pa se priključio i Zdravko Mamić. Ubrzo je na 20 minuta s tribine nestao i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Dakle, prava drama nastala zbog aljavosti. Kao da škola koju su platili juniori Dinama jer je u Ligi prvaka mladih zaigrao igrač sa žutim kartonima, nije bila dovoljna za sve. Sad se čeka što će reći Uefa, a znamo kako je ‘milostiva’. Šuker nije želio govoriti, nakon utakmice odjurio je u podrum zaprešićkog stadiona psujući sebi u bradu, kad se i vratio otišao je bez komentara. Izbornik Nenad Gračan dobio je nakon susreta pitanje o tom slučaju, no uskočio je djelatnik HNS-a Antonio Pavlović:

''Dogodila se tehnička greška, u komunikaciji smo s Uefom i čekamo da se to riješi.''

Kasnije smo pokušali nasmijati Gračana riječima:

''Ne možeš ti pobijediti koliko ti pobjeda mogu oduzeti.''

Nije mu bilo do šale, u nevjerici je vrtio glavom, zamjerajući svojem stožeru takav propust koji je ravan skandaloznoj aljkavosti onih koji su za to zaduženi. Prije nego potpišu zapisnik, mogu ga kontrolirati, izmijeniti, popraviti, ali nisu, očito bahato sigurni u sebe.

Nekakva nada našoj mladoj vrsti je da je propust napravio i četvrti sudac, Cipranin prvo nije smio Fioliću uopće dozvoliti da sjedi na klupi kad nije u zapisniku, a kamoli ga pustiti u igru. No, osnovna je greška na savezu, na spomenutom team menadžeru. I kad Uefa bude razmatrala ovaj slučaj, krenut će od toga, možda kazni tog četvrtog suca, Cipranina Ioannisa Anastasioua, delegata iz Grčke Aristeidisa Stavropulosa, ali teško da će oprostiti grijeh HNS-u.

Fiolić: Nemam pojma

Ni najmanje krivice nije na mladom Fioliću koji je postao priča dana.

''Načuo sam nešto, ali nemam pojma što je bilo'', kazao je Fiolić.

Hrvatska bi pobjedom imala 18 bodova, pet više od Švedske i Španjolske, s tim što Šveđani imaju dvije, a Španjolci utakmicu manje. No, bez ova tri boda, imala bi 15 bodova, dva više od Švedske koja ima dvije utakmice manje, dakle, nimalo lagana situacija.

U jučerašnjem susretu u Zaprešiću Hrvatska je igrala u sastavu: Livaković – Jedvaj (od 37. Bartolec), Ćaleta-Car, Perić, Milić (od 46. Fiolić) – Krovinović, Pavilić, Ćorić – Rog, Perica (od 90. Kolar), Tudor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider