Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbrojavanje u satima

Najveći transfer godine: Real Madrid dovodi pojačanje za 80 milijuna eura!

David de Gea na vratima je Santiago Bernabeua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David de Gea Quintana, vratar Manchester Uniteda, trenutačno se nalazi u Madridu, sigurno ne kako bi razgledao španjolsku metropolu. Ostalo je tek nekoliko sati do zaključenja operacije prelaska u redove Real Madrida, pišu britanski i španjolski mediji.

Službena objava transfera stići će tek nakon finala Lige prvaka, ako se Real tamo plasira. „Kraljevski klub“ već duže vrijeme priprema transfer, De Gea je na meti Real barem od prošlog ljeta, a kako se odnos između navijača Reala i Ikera Casillasa pogoršao, više nema vremena za čekanje, Real mora nešto učiniti.

Casillas na udaru navijača

Kako trenutačno stvari stoje, teško da će Casillas ikada više povratiti naklonost navijača Reala koji mu sve češće zvižde na otvorenoj sceni. Sukob je dosegao točku s koje nema tako lako povratka na staro. Casillas je već davno prešao kvotu dopuštenih pogrešaka i pacerskih golova, forma mu oscilira već dvije-tri godine, očigledno je da je prešao svoj zenit i vrijeme je za promijene.

U Realu su uvjereni kako je u ovom trenutku jedina prava i zadovoljavajuća solucija upravo De Gea. Španjolski je reprezentativac, odlično brani već dvije-tri sezone, po mnogima je najbolji vratar Premiershipa, a tek su mu 24 godine. Dakle, dovoljno je mlad, a uz to je po broju nastupa prilično iskusan vratar.

Da se nešto sprema, jasno je već barem pola godine. De Gea uporno odbija produžiti ugovor s Manchester Unitedom, odbio je tjednu plaću od 250.000 eura tjedno, pa engleskom klubu nije preostalo ništa drugo nego da ga proda, kako ne bi došao u situaciju da ode besplatno. Naravno, ako je moguće što skuplje. Spekulira se da će Real iskrcati 80 milijuna eura.

Real nudi Navasa, ManUtd traži Balea

„Kraljevi“ u tu cifru pokušavaju uključiti Keylora Navasa kako bi smanjili troškove. Kostarikanac ih ih je stajao 10 milijuna eura, plus bruto plaća za cijeli ugovor cifra dolazi do 30 milijuna eura. Englezi bi radije da im Real prepusti Garetha Balea te da dodaju još  četrdesetak milijuna eura. Florentino Perez ne pristaje na takvu opciju, ne želi prodati Velšanina, svjestan je da ima jače karte u rukama.

Ako De Gea dođe u Real, a sada je to sasvim izvjesno, Casillasu je rečeno da će morati na klupu. Perez mu nudi častan odstup, odnosno odlazak bez odštete, uz „simpatičnu“ otpremninu, kako i dolikuje možda i najboljem vrataru Reala u povijesti, no Casillas je nedavno izjavio da mu ne bi bilo ispod časti sjediti na klupi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider