Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zajedno bili 12 godina

Srna se emotivno oprostio sa svojim učiteljem: 'To vam je život…'

Nakon 12 godina Mircea Lucescu napušta Šahtar iz Donjecka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Šahtara jučer su pobijedili Zorju s 2:0 i osvojili Ukrajinski kup, a to je bila posljednja utakmica 'rudara' u kojoj ih je vodio Mircea Lucescu.

Legendarni trener nakon 12 godina napušta klubu voljenog kluba.

''Ovaj klub i ovi igrači zauvijek će biti u mom srcu. Hvala svima s kojima sam surađivao u proteklih 12 godina, napravili smo sjajan posao'', rekao je Lucescu.

igrači su iznimno vezani za njega, što se vidi i po njihovim reakcijama nakon njegova odlaska. Između ostalih, na Twitteru mu je zahvalio Eduardo da Silva, a kapetan Srna o njemu je govorio biranim riječima.

''To vam je život, ne možemo to promijeniti. No, moramo nastaviti dalje i naučiti živjeti bez 'Mistera', kazao je Srna i dodao:

''Lucescu je legenda Šahtara, klub je podigao na višu razinu i moramo mu biti zahvalni na tome. On je bio naš učitelj, i to ne samo u nogometnom smislu'', kazao je kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna.

Lucescu je na klupi bio 12 godina i osvojio 22 trofeja. Prvak Ukrajine bio je osam puta, šest puta osvojio je Kup, a sedam puta Superkup. Možda i najveći uspjeh bilo je osvajanje Kupa Uefe u sezoni 2008./09.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider