Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon 14 godina

Kapetan Srna se oprašta od reprezentacije: 'Znam da mladi dolaze...'

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna najavio je oproštaj od dresa kojeg je nosio još od jeseni 2002. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Darijo Srna igrat će za reprezentaciju još samo na ovom Euru. Ponovio je to još jednom kapetan Hrvatske u intervjuu za službenu stranicu Šahtara. U Francuskoj će Darijo Srna imati 34 godine i kaže kako je će to biti oproštaj.

''Znam sigurno da će mi to biti posljednje prvenstvo. San mi je odigrati što bolje u Francuskoj, a nakon toga se posvetiti samo Šahtaru. Hrvatska reprezentacija je moja ljubav, ali znam da moram prepustiti mjesto mlađima.''

Mnogi već sada vide Šimu Vrsaljka na desnom boku ispred njega, no dugogodišnji kapetan će ostati bez svoje standardne pozicije jedino ako bude u nekoj katastrofalnoj formi.

''Modrić i Rakitić igraju u Realu i Barceloni. Gledajući na papiru, da mi smo jedan od tri favorita Eura, ali to moramo potvrditi na terenu'', rekao je Srna o šansama Hrvatske.

U velikom intervjuu odgovarao je ponajviše na pitanja o Šahtaru čiji je kapetan već dugi niz godina. Kaže kako se želi oprostiti u dresu Rudara na Donbass Areni u Donjecku koji je trenutno pod vlašću proruskih pobunjenika.

Poželio je i da se na sastanu Hrvatska i njegova druga domovina Ukrajina, u kojoj živi već 13 godina.

''To bi bili čudni osjećaji. Igrao bih i protiv 'svojih': Shevchuka, Rakytskyyja, Kucere, Stepanenka, Pyatova… Sjećam se utakmice u Harkovu 2008., bili smo bolji, ali nismo pobijedili. U Zagrebu je bila izjednačena utakmica.''

Darijo Srna svoje je prvo veliko natjecanje igrao na Euru 2004. godine (debitirao krajem 2002.), a godinu dana ranije stigao je u Šahtar u transferu sa Stipom Pletikosom s kojim je zajedno igrao u Hajduku. Godinama je kapetan Rudara, ali i hrvatske repreezntacije u kojoj je naslijedio kapetansku traku nakon odlaska Nike Kovača.

Od ljeta će netko naslijediti Darija…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider