Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
čačić nije uspio

Srna nije promijenio odluku: Više neće igrati za Hrvatsku

Premda se izbornik Ante Čačić nadao kako će Darijo Srna ostati u reprezentaciji, kapetan hrvatske vrste ipak se oprostio od dresa 'vatrenih'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Darijo Srna je u razgovoru za internetsku stranicu Šahtara, čiji dres nosi od 2003. godine, samo potvrdio još u ožujku donesenu odluku kako nakon Eura više neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju.

"Iza mene je teško razdoblje, no uspio sam se odmoriti, barem mentalno. Morao sam krenuti dalje. Završio sam karijeru u reprezentaciji, a za 10 dana ću napisati službeno pismo," kazao je Srna.

Kapetan hrvatske vrste je uoči Eura u Francuskoj najavio kako mu je to posljednje veliko natjecanja za Hrvatsku. U Francuskoj je odigrao sjajno, nije ga slomila niti očeva smrt zbog koje je nakratko napustio EP. No, vratio se u Francusku otkrivši kako je to bila očeva želja.

Uz podršku suigrača i navijača predvodio je reprezentaciju do osvajanja prvog mjesta u skupini. Nažalost, preko Portugala u osmini finala nije išlo i tada se već znalo kako je to bio ujedno i Srnin oproštaj od nacionalnog dresa.

Nakon ispadanja Ante Čačić je tvrdio kako će kapetan i dalje igrati za reprezentaciju 'dok je on izbornik', no to jue ipak bila samo Čačićeva želja, a ne realna opcija.

134 utakmice za Vatrene, 68 kao kapetan

U dresu Hrvatske 34-godišnji Srna je odigrao 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom, a pri tome je zabio i 22 gola. Trenirali su ga Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, te Ante Čačić.

Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za 'A' sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske.

Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača je bio kapetan. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009.

Njegovo prvo veliko natjecanje bio je EURO 2004. u Portugalu gdje je nastupio u sve tri utakmice. Igrao je i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj (2008), EP-u u Poljskoj i Ukrajini (2012), te na EURU u Francuskoj. Iza njega su i nastupi na dva svjetska prvenstva - 2006. godine u Njemačkoj, te 2014. u Brazilu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider