Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što stoji iza toga?

Rijekin gazda više nije dopredsjednik HNS-a!

Po drugi put u tri mjeseca čelni čovjek Rijeke podnio je ostavku na mjesto dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Damir Mišković, je, neslužbeno doznajemo, podnio ostavku na mjesto dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Učinio je to predsjednik Rijeke i u prosincu, razočaran suđenjem Ante Vučemilovića-Šimunovića na utakmici Dinamo - Rijeka na Maksimiru.

Mišković, koji je tada govorio kako treba doći do reorganizacije sudačke organizacije, ubrzo se, prema vlastitom priznanju, predomislio nakon razgovora s Damirom Vrbanovićem, izvršnim direktorom HNS-a.

Njegov najnoviji potez kojeg je povukao nakon tri kola nastavka sezone može se, između ostalog, protumačiti i kao dio poruke HNS-u koji jest napravio određene promjene u sudačkoj organizaciji, ali su one bile uglavnom kozmetičke (novi povjerenik za određivanje sudaca i kontrolora postao je Ante Kulušić).

Repriza ostavke kao poruka HNS-u

Suci su u prvim utakmicama nastavka pomogli Dinamu da dodatno ne zaostane za zahuktalom Rijekom pa je Miškovićeva opetovana ostavka svojevrsni kompromisni čin, kojim bi istovremeno smirio gnjev vlastitih navijača i izrazio protest prema nogometnoj vrhuški koja godinama drma Savezom (puno prije nego li im se priključio i sam Mišković).

Obrazloženje da ostavku odnosi zbog zauzetosti u ovoj priči "ne pije vodu" iz razloga jer je i ranije predsjednik Rijeke imao pregršt poslovnih obveza i dobar dio godine je provodio u Nigeriji.

Ovog utorka se održava Skupština HNS-a na kojoj jedna od tema neće biti moguća ostavka Davora Šukera koja je početkom godine najavljivana u dijelu medija.

Vidjet ćemo hoće li biti o ostavci koju je podnio Damir Mišković i što će biti s njegovim članstvom u Izvršnom odboru HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider