Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Muller ili Gotze?

Čvršći Bayern s Xabijem Alonsom: Kako će sve ovo posložiti Pep Guardiola?

Dolaskom stopera Mehdija Benatije i defenzivnog veznog Xabija Alonsa Pep Guardiola je malo učvrstio momčad Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sjajnog braniča Mehdija Benatije, kojeg je Romi htjelo uzeti pola Europe, Bayern se pojačao 32-godišnjim Xabijem Alonsom koji je odlučio otići iz Reala nakon što je izgubio mjesto u prvih 11. Pep Guardiola je s posljednja dva pojačanja prilično dobio na čvrstoći u svojoj ekipi.

Bayern sada ima dvostruka sjajna rješenja na svim pozicijama, a mnogi predviđaju kako bi ova dvojica mogla biti članovi idealnih 11 njemačkog prvaka. Nedavna ozljeda Javija Martineza ponukala je Guardiola da zatraži pojačanja u vezi, ali i obrani jer Martinez je mogao odigrati na obje pozicije.

Troje ili četvero u zadnjoj liniji?

Predviđa se kako bi Dante zbog Benatije mogao preseliti na klupu, a s Marokancem bi u obrani trebao igrati Jerome Boateng. Na klupi četverac sjajnih stopera zatvara povratnik Holger Badstuber. Kapetan Philipp Lahm i David Alaba sigurni su na bočnim pozicijama, a zamjene su im Rafinha i novopridošli Juan Bernat koji može igrati i umjesto Riberyja na krilu. Pepe Reina tu je ako se ozlijedi Manuel Neuer.

Čvrsti par središnjih veznih igrača mogli bi činiti Bastian Schweinsteiger i Xabi Alonso. Konkurirat će tu i Javi Martinez, ali tek kada se oporavi od teže ozljede. Ista stvar je i s Thiagom Alcantarom. Franck Ribery i Arjen Robben nezamjenjivi su na krilima, ali su tu za svaki slučaj Xherdan Shaqiri i mladi Gianluca Gaudino. Od veznjaka tu su i Sebastian Rode, Pierre Højbjerg i Lucas Scholl.

Muller ili Gotze - ili obojica?

Thomas Muller i Mario Gotze rješenja su i u vezi u napadu, jer Pep Guardiola je dosta eksperimentirao na početku sezone. Robert Lewandowski je špica, a zamjena mu je Claudio Pizzaro.

No, sve ovo treba uzeti s velikom rezervom. Što se obrane tiče, Guardiola je posljednje tri utakmice odigrao s trojicom u zadnjoj liniji. Očito je ovaj trend, koji je eksplodirao na Svjetskom prvenstvu, natjerao i njega da dodatno kombinira sa sastavom.

Također, igrao je i dvojicom ili trojicom u samom napadu. Nekada je Lewandowskom pridružio Mullera, a nekad još i Gotzea. Kako će izgledati Bayern ove sezone vjerojatno zna samo jedan čovjek – Pep Guardiola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider