Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kratka klupa

Čudo iz Viga: Enrique odapeo otrovnu strelicu prema predsjedniku Barce

Barcelona je u Vigu doživjela katastrofu. Celta je razbila aktualnog prvaka Europe sa 4:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nolito je bio Messi, a Messi Nolito“, pišu katalonski mediji.

Odmah se postavilo pitanje Barcine „kratke klupe“ i nemogućnosti odmaranja glavnih igrača.
„Imam alternacije koje imam, zadovoljan sam s kadrom. Naravno da ne mogu biti sretan s porazom, ali ovaj nam rezultat pokazuje koliko je teško osvojiti Primeru“, prokomentirao je Luis Enrique, a njegove riječi katalonski mediji protumačili su kao otrovnu strelicu prema predsjedniku Josepu Mariji Bartomeu.

Enrique upozorava da Barcelona nije izgubila od bilo koga.

„I prije utakmice sam rekao da Celta ima odličnu momčad i igru“, upozorava trener Barce.
„Nadigrali su nas i ja im čestitam na tome. Ako već moramo izgubiti, onda sam za to da ovako izgubimo, bez obmana i laži“, poručio je Enrique.

Celta je početkom nove sezone nastavila je nisku pozitivnih rezultata s kraja prošle sezone. Galicijci su već deset utakmica zaredom ne poraženi u Primeri. U pet kola nove sezone sakupili su 13 bodova, čime su preskočili Barcelonu na ljestvici, te su sada bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice s Realom.
Madriđani su prvi jer imaju gol-razliku 14:1, ali ni Celta nije loša, dala je također 14 i primili samo šest. Za usporedbu, Barcelona ima gol-razliku 9:6. Ne trebaju čuditi dobre igre Celte. Eduardo Berizzo ipak je učenik Marcela Bielse.

Katalonski mediji dosta su oštri u recenzijama Barcine igre. Možda i najviše kritiziraju Ter Stegena smatrajući da je u lošoj formi i da nije u stanju ništa obraniti. Na udaru je i Dani Alves koji se teško nosio s Nolitom. Brazilac nakon ozljede još nije u formi. Messija se opisuje odsutnim, Neymara katastrofalnim u prvom dijelu.

Ivan Rakitić ušao je u drugom dijelu umjesto Busquetsa, ali nije se posebno istakao, uklopio se u sivilo momčadi.

Uglavnom, loše izdanje Barcelone, no Katalonci se tješe da u Vigu nikome neće biti lako te ističu da su imali prilično zahtjevan raspored na startu sezone, tako da učinak od četiri pobjede i jednog poraza i nije tako loš.
Barcelona u sljedećem kolu dočekuje Las Palmas, a Real Malagu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider