Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva večer vratara

Čudesni Čech spasio Arsenal: Bentekeu obranio 'nemoguće'!

U uzbudljivoj utakmici vidjeli smo poništeni pogodak, pogođenu i prečku i stativu, kao i pregršt lijepih akcija i izrađenih šansi, ali ne i golove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici trećeg kola Premierlige Arsenal i Liverpool odigrali su 0:0 na Emiratesu.

U izrazitno dinamičnom dvoboju svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme - Redsi su bili dominantni u prvom, a Topnici u drugom dijelu, ali konačan rezultat ostao je onaj početni.

Najveće zasluge za to idu fantastičnim izdanjima obojice vratara, a posebno inspirativan bio je Petr Čech koji je izludio igrače Liverpoola. Ukupno je Čech skupio osam obrana, a definitivno najbolja bila je ona iz 39. minute kada se sjajnom paradom bacio prema drugoj stativi i u padu uspio obraniti udarac Christiana Bentekea.

Inače, u prvom dijelu dvaput je Philippe Coutinho, u 3. i 45. minuti susreta pogađao okvir Arsenalova gola, a između toga poništen je gol Aaronu Ramseyu u 10. minuti zbog navodnog zaleđa (ponovljena snimka sugerirala je kako nedozvoljene pozicije nije bilo).

U nastavku je najbolju situaciju za gol imao Olivier Giroud, ali taj njegov pokušaj (iz 70. minute) odlično je obranio Simon Mignolet.

Arsenalu je prijetilo da po treći put u povijesti izgubi prve dvije domaće utakmice, što im se posljednji put dogodilo u '30-im godinama 20. stoljeća.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool i jednom opasno zaprijetio Arsenalovim vratima, kad je nakon udarca iz kuta pucao glavom, ali je netko do domaćih obrambenih igrača blokirao njegov pokušaj.
 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider