Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Trener je sve predvidio'

Ronaldo šokiran, Ancelotti preuzeo krivicu, a Simeone tvrdi...

U derbiju 22. kola španjolske Primere Atletico Madrid je u velikom gradskom okršaju s Real Madridom slavio s uvjerljivih 4:0 i vratio se u potpunosti u igru za naslov prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon takve pobjede, odnosno poraza, raspoloženja u dva stožera bila su u potpunosti različita. Igrači i stručno osoblje Reala bili su u šoku i nevjerici, dok je su nogometaši Atletica zajedno s trenerom Diegom Simeoneom bili u 'sedmom nebu'.

"Moram se zahvaliti svojim igračima koji su danas bili fenomenalni. Imam sjajnu grupu nogometaša koja zna što želi. Želimo nastaviti igrati na ovaj način i nastaviti nizati pobjede. Moji su igrači danas odigrali onako kako treniraju tijekom tjedna. Bila je ovo jedna od naših najboljih utakmica", komentirao je pobjedu Simeone.

Strijelac prvog pogotka Tiago naglasio je trenera Simeonea kao ključnog čovjeka u pripremi same utakmice, odnosno u konačnici i pobjede.

"Realu nismo dali nikakvu šansu. Sve je išlo dobro po nas od prvog trenutka. Znali smo, a i trener nam je rekao da će oni biti umorni jer su igrali sredinom tjedna, pa smo i stoga nametnuli visoki tempo utakmice od prve minute. Znamo da smo jaki pred našim navijačima i to smo danas pokazali. Simeone je sve predvidio. Sve što nam je rekao prije utakmice se za vrijeme iste ostvarilo", rekao je Tiago.

Igrači i trener Real Madrida nisu bili previše komunikativni, a ponajmanje Cristiano Ronaldo.

"Real Madrid ne smije i ne može izgubiti od bilo koga s 4:0. U ovoj utakmici je sve bilo promašeno, ponajviše želja za pobjedom i pristup utakmici. Momčad nije bila ni psihički ni fizički svježa, ali to ne smije biti isprika. Šteta je počinjena...", rekao je portugalski napadač.

"Nijedan igrač nije danas zadovoljio na travnjaku. Ni igrom, kao ni pristupom samoj utakmici. Moram ostati hladne glave. Preuzimam odgovornost na sebe. Bila je ovo najgora utakmica otkako sam došao u Real. Atletico nas je pročitao i bio je bolji u svim segmentima igre", rekao je talijanski strateg Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti.

Zanimljivo ovo nije bila najveća pobjeda Atletica u povijesti madridskih derbija. Godine 1948. Atletico je na svom travnjaku slavio s visokih 5:0, a nakon toga je još u četiri navrata bilo po 4:0 za Los Colchonerose.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider