Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko upravlja klubom?

Nema mira u Realu: Perez na mukama, Ronaldo ima novi prohtjev

Novu kontroverzu izazvala je informacija kako Cristiano Ronaldo u pregovorima oko produženja ugovora zahtijeva osobnog fizioterapeuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavljaju se Realovi problemi s nezadovoljstvom igrača medicinskom službom, pišu španjolski mediji. Novu kontroverzu izazvala je informacija kako Cristiano Ronaldo u pregovorima oko produženja ugovora zahtijeva osobnog fizioterapeuta, odnosno da ga bira po vlastitom izboru, a da bude na plaći kluba.

Do sada su igrači Reala imali na raspolaganju klupske fizioterapeute, a ako su se odlučili angažirate osobne, morali su ih sami plaćati. Čini se da bi Florentino Perez mogao pristati na Ronaldov zahtjev, iako bi se time otvorila Pandorina kutija, jer se može očekivati da će sličan prohtjev imati i ostali igrači, no predsjednik Reala čvrsto stoji pri odluci da neće mijenjati glavnog liječnika kluba, kontroverznog dr. Jesusa Olma, protiv kojeg su zvijezde Reala u nekoliko navrata u posljednje dvije godine dizale bunu.

Perez je na mukama, situacija nije nimalo jednostavna: ako popusti, ispast će da gubi autoritet i da klubom upravljaju igrači, a ako ostane sve kako je bilo i do sada, postoji opasnost da potencijalno zapaljiva atmosfera eskalira u "eksploziju" nezadovoljstva najvećih zvijezda.

Liječnička služba Reala ostaje pri stajalištu da igračima nisu potrebni osobni fizioterapeuti. Iznose podatak da je Ronaldo imao manje problema s ozljedama dok su ga tretirali klupski fizioterapeuti nego kada je prešao u ruke privatnog fizioterapeuta Joaquina Juana, koji je poznat i po tome što je brinuo o poznatom španjolskom košarkašu Pau Gasolu.

U sezoni 2014/15. Ronaldo je odigrao 4.641 minutu u 54 utakmice i nije imao problema s ozljedama, dok je sezonu kasnije angažirao privatnog fizioterapeuta i odigrao 4.173 minute u 47 utakmica te je imao problema s nekoliko različitih ozljeda.

U međuvremenu sedmorica članove medicinske službe, zaposlenika kluba i „freelancersa“, želi napustiti Real. Očito su svjesni što se sprema i na vrijeme su potražili novi posao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider