Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ogorčen na klub

VIDEO Cristiano Ronaldo se u prtljažniku skrivao od fotografa

Real Madrid ima velikih problema s ozljedama ove sezone, a Ronaldova je bila kap koja je prelila čašu...

Najboljem igraču Real Madrida Cristianu Ronaldu dojadilo je, blago rečeno, surađivati s klupskom liječničkom službom, pa je u svom angažmanu otišao u poznatu kliniku Ruber, koja je svojedobno liječila koljena tenisača Rafaela Nadala i košarkaša Paua Gasola. Već gotovo 10 dana Ronaldo vuče ozljedu butnog mišića, te je propustio dvije utakmice. To je za njegove pojmove previše.

Portugalac je okrenuo leđa poznatom klupskom liječniku Jesusu Olmu, te u pratnji Joaquina Juana, fizioterapeuta od povjerenja, posjetio spomenutu kliniku. Tamo mu je dijagnosticirano istegnuće mišića, a ono će se tretirati matičnim stanicama kako bi se regeneriralo oštećeno tkivo, te kako bi bio spreman za uzvratni susret protiv Manchester Cityja (0:0) koji je na rasporedu iduću srijedu.

Najzanimljivija stvar u cijeloj priči je ta da je Cristiano Ronaldo, kako prenose Španjolaci, kliniku napustio u prtljažniku automobila. Kamere su uhvatile trojicu muškaraca, jedan od njih bio je Ronaldo, kako prilaze automobilu i dižu prtljažna vrata. Prilikom prolaska pored novinara ispred klinike Ronaldo nije bio ni vozač automobila, niti je bio suputnik na straženjem sjedalu...

Sumnjiva priča o Ronaldovoj ozljedi

Cijela ta drama s njegovom ozljedom je u konačnici čudna. Kada je 20. travnja napustio travnjak u samoj završnici utakmice protiv Villarreala (3:0) sve navijače Reala uhvatila je panika. Klub je nedugo nakon utakmice objavio vijest da su u pitanju samo grčevi, dok je Cristiano Ronaldo sam idućeg dana objavio da je s njim sve u redu.

Stigla je prva utakmica, gostovanje kod Rayo Vallecana i Ronaldo nije kandidirao za momčad. Pretpostavljalo se da je riječ o predostrožnosti kako bi bio što spremniji za City. Međutim, stigla je potom i utakmica protiv engleskog moćnika, a Ronaldo je, iako je odradio zagrijavanje s ostatkom momčadi, završio na tribinama u 'civilki'.

Mediji su se nakon toga raspisali da je Portugalac u potpunosti izgubio živce s klubom, trenerom Zinedineom Zidaneom i da se ponovno stvorila negativna atmosfera u momčadi. To malo dokazuje i njegov potez, koji je s druge pak strane sasvim logičan.

Kilometarski popis ozljeda kod liječnika Olma

Ronaldo nije prvi koji je okrenuo leđa liječničkoj službi dr. Olma. Podsjetimo, prošle sezone je Modrić imao velikih problema s koljenom. Predviđala se stanka od oko dva mjeseca, no ona se protegnula i na tri. Modrić je posjetio drugu kliniku gdje ga je tretirao Pedro Chueca. Već godinu dana hrvatski reprezentativac nije imao nikakvih problema s problematičnim koljenom...

Osim Ronalda i Modrića, tu je i poduži popis nogometaša Reala čiji se oporavak od ozljede oduljio kod dr. Olma. James Rodriguez je trebao pauzirati tri tjedna, vratio se nakon 53 dana, Pepe je također trebao izbivati 21 dan, vratio se nakon 36. Karim Benzema je trebao izbivati dva tjedna, no vratio se nakon 43 dana.

Otkako je predsjednik Real Madrida Florentino Perez smjenio Carla Ancelottija na kraju prošle sezone, u klubu je došlo i do promjene liječničke službe. Perez je Olmu, koji je zet direktora kluba Jeronima Farrea, koji je pak osobni liječnik Florentina Pereza, dao odriješene ruke, a ovaj je sastavio novi liječnički tim i tim za kondicijsku pripremu nogometaša. Igrači su i prije početka sezone izrazili skepsu prema novom liječničkom timu i to opravdano. Ove sezone igrači Reala pretrpjeli su čak 25 ozljeda mišića!

Recimo za kraj da je Olmo bio odgovoran za tretiranje ozljede Jonathana Woodgatea, iznimno talentiranog engleskog stopera. Real je doveo Woodgatea 2004. godine iz Newcastlea za 13.4 milijuna funti, međutim engleski stoper u prvoj sezoni nije zabilježio nijedan jedini nastup. Sveukupno je u tri godine zaigrao u 14 utakmica za 'kraljevski klub', prije nego li se vratio u rodni Middlesbrough.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider