Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očajni Perez zvao Mourinha u pomoć

Ibra će 'poludjeti': Evo koga je sve Ronaldo potjerao od Reala, a koga je spasio

Kada Ronaldo priča pozorno slušaju i igrači i treneri Reala, ali i predsjednik Perez.

Tko je bog i batina Real Madrida? Prema logici stvari to bi trebao biti predsjednik Florentino Perez, ali prema onom što pišu španjolski mediji, nije daleko od tog naslova ni Cristiano Ronaldo. Da je Portugalac najveća zvijezda kluba te da ima najveći autoritet u svlačionici „kraljevskog kluba“, svima je jasno. Kada Ronaldo priča pozorno slušaju i igrači i treneri, ali i predsjednik Perez.

Ponekad se čini da na Santiago Bernabeuu vlada podjela moći između predsjednika i najveće zvijezde. Njih dvojica nekoliko su se puta ozbiljno sukobili; sjećamo se Ronaldovih javnih izljeva nezadovoljstva i galame kako nije sretan u Madridu. Perez je barem u dva navrata ozbiljno razmišljao prodati Ronalda, pretprošlog ljeta bio je jako blizu te odluke, no odustao je u posljednji trenutak.

Casillas, Ramos, Pepe i Marcelo na 'našinu' Pereza

To se može zaključiti i po navodima najnovije biografske knjige Roberta Beasleyja o životu i karijeri Josea Mourinha. U jednom dijelu on navodi kako je Perez zvao Mourinha da se vrati u Real i „počisti“ svlačionicu od igrača koji mu zadaju glavobolje. Na piku su mu bili u prvom redu Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe i Marcelo, ali i jasno je da ga je iritirao i Ronaldo, s kojim je i Mourinho bio u sukobu dok je bio u Realu. Casillasa se u međuvremenu riješio, ali ostali su još na Bernabeuu.

Perez na kraju nije prodao Ronalda ponajprije iz poslovno-marketinških razloga, a bojao se i što će reći Realovi navijači. Takav posao mora se tempirati kako bi se amortizirao bijes navijača. Možda bi ga i prodao ovog ljeta da Zinedine Zidane nije izvukao Real iz gliba i osvojio Ligu prvaka. Da je i drugu sezonu zaredom Real ostao bez najvažnijih trofeja, navijači bi jamačno „poludjeli“ pa bi se tražili radikalni potezi.

Ronaldo spustio rampu Vidalu, Ibrahimoviću i Pogbi

Ronaldo je već bio na žestokom udaru tijekom sezone i pitanje je kako bi to završilo da je Real opet ostao kratkih rukava. U svakom slučaju došlo bi do temeljite čistke i pitanje je tko bi otišao, a tko ostao. Ovako se „undecimom“ sve primirilo, Ronaldo je vratio povjerenje i potporu navijača i opet je praktički nedodirljiv. Zanimljiva je lista igrača kojima je Ronaldo prepriječio put do Santiago Bernabeua.

Španjolski mediji pišu da je Arturo Vidal već bio na putu za Madrid kada je Ronaldo zatražio od Pereza da obustavi akciju jer ne želi Čileanca vidjeti u svlačionici Reala. Portugalcu se ne sviđa njegov temperament i raskalašeni način života, posebice sklonost alkoholu. Vidal je završio u Bayernu. Jedno vrijeme spekuliralo se i kako je Zlatan Ibrahimović blizu Reala. Perezu je bio iznimno zanimljiv, u igračkom i još više marketinškom smislu, no Ronaldo je navodno opet spustio rampu. Prilično logično, jer za tako dva velika ega nijedna svlačionica nije dovoljno velika. Da je Ibra došao, bilo bi samo pitanje vremena kada će „eksplodirati“.

Spasio Coentraa, Pepea i Jamesa

Ronaldo navodno nije bio sklon ni dolasku Paula Pogbe. Nikako mu se nije sviđala njegova odštetna cijena, a ni plaća koju ju je tražio. Zidane je u osnovi bio za dolazak svojeg sunarodnjaka, iako nije inzistirao, a Perez bi možda i pristao da Ronaldo nije bio izričito protiv. Ne možemo se oteti dojmu da je procjena bila dobra: teško da Pogba vrijedi te novce.
Ronaldo je nekim igračima spustio rampu, a drugima je nije htio otvoriti, odnosno spriječio je da ih se riješe.

Navodno je inzistirao kod Pereza i Zidanea da vrate Fabia Coentraa s posudbe. Prvi razlog je taj što su sunarodnjaci i prijatelji, a drugi kako bi ojačao portugalski klan u svlačionici. Iz istog razloga je čvrsto stao i iza Pepea, kojeg Perez već duže vrijeme ima na piku. Pledirao je kod Pereza i za Jamesa Rodrigueza, čak je navodno na tu temu razgovarao sa Zidaneom, koji je naposljetku obećao da će mu dati šansu. Kolumbijac je za sada dobro koristi, a Ronaldu je zacijelo drago što je tako.

Uglavnom, čini se da se bez Ronaldova „amenovanja“ ne može puno toga napraviti na Bernabeuu. Perez za sada tolerira takvu situaciju, no pitane je dokle? Vjerojatno dok rezultat bude odgovarajući. U suprotnom će se karte malo drugačije miješati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider