Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikome nije jasno

Nasljednik otkrio detalje smjene Ranierija u Leicestera

Pomoćnik talijanskog stručnjaka ostao je šokiran razvojem događaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Privremeni trener Leicestera, 53-godišnji Craig Shakespeare, izjavio je u petak da nitko nije slutio da bi Claudio Ranieri mogao dobiti otkaz, pa čak niti sam Ranieri, objavili su britanski mediji.

"Nitko nije slutio da bi se ovo moglo dogoditi, pa niti Ranieri", izjavio je Shakespeare, koji ulogu pomoćnog trenera u Leicesteru obavlja od 2011. godine. Na to je mjesto došao zajedno sa bivšim trenerom Nigelom Pearsonom, a na njegove usluge oslonio se i Ranieri, koji je stigao u klub u ljeto 2015.

"Nakon povratka iz Seville, otišao sam kući. Nakon nekog vremena nazvao me je sportski direktor Jon Rudkin i rekao mi je što se događa, te me je zamolio da vodim momčad u sljedećoj utakmici. Bio sam šokiran. Deset minuta kasnije klub je objavio da je raskinuo suradnju s Ranierijem", kazao je Shakespeare, koji sada mora pripremiti igrače za prvenstveni susret protiv Liverpoola u ponedjeljak na King Power stadionu.

On je odbacio medijska nagađanja da su pojedini igrači od tajlandskih vlasnika kluba tražili odlazak Ranierija.

"Bilo je frustracija zbog loših rezultata, ali Ranieri nije izgubio kontrolu nad svlačionicom. Nemam nikakvih saznanja o tome da su navodno neki igrači razgovarali sa vlasnicima. Za to čujem prvi puta. Na treninzima nikad nije bilo nikakvih problema, igrači se ponašaju profesionalno i siguran sam da su razočarani zbog toga što je trener ostao bez posla", rekao je Shakespeare, te dodao:

"Uvijek sam imao dobar odnos sa Ranierijem, od početka do kraja. Niti sam ja imao problema s njim, niti on sa mnom. Razgovarao sam s njime nakon što je vijest objavljena i on mi je zahvalio na podršci. Bio je iznanađen, možda malo šokiran, ali ne i uzbuđen. Zvučao je smireno i razborito, svjestan da se takve stvari događaju u nogometu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider