Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Ćorić odigrao partiju karijere: Ključan igrač Dinama za Ligu prvaka!

Govori li ova utakmica da bi se Dinamo mogao probiti u Ligu prvaka sljedeće sezone?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Modrima“ su ostale još samo dvije utakmice da dostignu rekord mitske momčadi Hajduka iz 1950., koju je predvodio neponovljivi Bernard Vukas. Hajduk se došao u Zagreb nadigravati, igrao je otvorenim gardom od početka utakmice, imali su „bijeli“ i nekoliko dobrih šansi, ali kad se podvuče crta, Dinamo je ipak bio dosta bolji i zasluženo je slavio.

Mamić blistao, Vukas to nije očekivao: Parirali smo Dinamu i danas, a onda…

Dinamo pregazio Hajduk, hat-trick sjajnog Henriqueza

Unatoč „hat-tricku“ Angela Henriqueza mišljenja smo kako je Ante Ćorić ipak bio prvo ime derbija. Hajduk ga očito posebno inspirira, dvije najbolje partije u mladoj mu karijeri odigrao je upravo protiv „bijelih“. Sada na Maksimiru i jesenas na Poljudu. Mlađahni Dinamov nogometaš postigao je prvi pogodak, uvijek najvažniji, te namjestio drugi odigravši „rolicu“ za laku realizaciju Henriqueza, a sudjelovao je aktivno i kod četvrtog kada je odigrao fantastičan pas za Pivarić, a ovaj potom asistirao Henriquezu.

Je li ovo europski Dinamo?

Nakon utakmice u razgovorima među novinarima palo je pitanje jesmo li gledali „europski Dinamo“, odnosno govori li ova partija da bi se Dinamo mogao probiti u Ligu prvaka sljedeće sezone? Teško pitanje. „Modri“ su doista izgledali razigrano, kombinatorno, igra je bila tečna, ponajviše zaslugom lucidnošću mladog Ćorića, koji je nagovijestio da bi možda mogao biti i najjači Dinamov adut u novom pohodu na Ligu prvaka. Bez pravog „playmakera“ nema kvalitetne igre, to je ključna pozicija u svakoj momčadi, a čini se da Ćorić polako dolazi u formu koju je pokazivao u jesenskom dijelu sezone.

Dinamov napad ima europski potencijal, Henriquez, Pjaca i Soudani, sva trojica su također odigrali vrlo dobro, izgledaju moćno i ubojito, kad im se i ako još pridruži Junior Fernandes, Zoran Mamić će imati slatke brige koga postaviti u momčad. Međutim, netko im mora dodati loptu u prostor, gurnuti ih šansu, odigrati loptu „s očima“, a to mogu samo plemeniti igrači, oni koji imaju viziju i ideju, koji razmišljaju brže od drugih.

Ćorić veliki adut za Ligu prvaka

U ovom trenutku se čini da Ćorić jedini veznjak Dinama s opisanim kvalitetama. O njemu će puno toga ovisiti u predstojećima kvalifikacijama. Ako Ćorić bude pravi, i Dinamo će lakše do „raja“.

Obrana je odigrala sasvim solidnu utakmicu, a bit će još bolja kada se uključi Gordon Schildenfeld. Ne sumnjamo da će je „Šifo“ podignuti na višu razinu, ali ne bi bilo na odmet dovesti još jednog kvalitetnog braniča.

Jasno je da ova pobjeda ne jamči ništa, jasno je i da današnji Hajduk nije neko mjerilo, no vrijedi ipak zabilježiti da je Dinamo odigrao vrlo dobru partiju koja daje nadu da će na biti na visini zadatka kada to bude najpotrebnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider