Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'luda' noć na copi

Pogledajte Messijev 'ubojiti' potez, smiješnu Panenku i čileansku sedmicu

Poznati su svi polufinalisti Copa Americe Centenario...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Argentine i Čilea izborili su polufinale Copa Americe uvjerljivim pobjedama nad Venezuelom i Meksikom. Argentinci su s 4:1 slavili protiv Venezuele, dok je Čile s čak 7:0 isprašio Meksikance.

Iz prve utakmice Argentine i Venezuele vrijedi istaknuti dva poteza - jedan majstorski u režiji Lea Messija i jedan ne toliko dobar, od strane Luisa Seijasa.

Igrala se tek osma minuta prvog poluvremena kada je Messi, u stilu NFL igrača (ali nogom) odigrao 30 metarsko dodavanje po zraku, na suparnički peterac, s Gonzalo Higuain je loptu iz prve, u padu, proslijedio u suprotni kut gola. Majstorski osjećaj obojice nogometaša.

Venezuela je u 44. minuti mogla smanjiti rezultat na 1:2 kada je izborila jedanaesterac. Međutim, Seijas se osramotio svojim pokušajem Panenke, a što je vratar Argentine Romero ostao mrtav hladan na sredini gola i lakoćom uhvatio loptu u ruke.

Recimo i da su strijelci za Argentinu bili Higuain (8, 28), Messi (60) i Lamela (71), dok je jedini pogodak za Venezuelu postigao Rondon (70). Messi je svojim pogotkom izjednačio rekord legendarnog Gabriela Batistute koji je u reprezentativnom dresu postigao 54 pogotka. Još samo jedan gol nedostaje Messiju da postane najbolji strijelac Argentine u povijesti!

U drugoj utakmici do 44. minute ništa nije sugeriralo na katastrofu Meksika. do sredine drugog poluvremena. Čile je poveo u 16. preko Pucha, a na 2:0 povisio je Vargas netom prije kraja prvog dijela susreta.

Meksiko se očito u tom trenutku raspao, jer je do kraja utakmice napravio niz nepotrebnih pogrešaka koje su Čilenci koristili. Alexis Sanchez je najprije povisio na 3:0 u 49., da bi potom u idućih osam minuta Vargas postigao dva pogotka i upisao hat-trick. Isti je igrač zabio i četvrti gol u 74., a točku na i sjajnoj predstavi stavio je Čileanac koji je i 'otvorio pipu' - Puch.

Bio je to drugi najteži poraz Meksika u povijesti, nakon što je 1961. godine u Londonu izgubio 8:0 od Engleske.

Argentina i Čile na najboljem su putu da ponovno zaigraju u finalu Copa Americe. Lani su igrali u finalu kada je Čile kao domaćin osvojio titulu. Ovoga puta ih još SAD (Argentina) i Kolumbija (Čile) dijele od novog međusobnog ogleda. Susreti su na rasporedu 22. i 23. lipnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider