Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Korak prema naprijed'

Conte hvali Hrvatsku, zadovoljan i bodom

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte bio je zadovoljan rezultatom, ali i igrom svoje momčadi koja je u susretu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine odigrala 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret je završio 1-1, nakon što su u razmaku od svega četiri minute Antonio Candreva i Ivan Perišić zabili oba pogotka. Hrvatska je bila opasnija 75 minuta, a onda je stigao prekid zbog divljanja hrvatskih navijača koji su zasuli travnjak bakljama. Italija je nakon toga živnula, a to je ponajviše zadovoljilo Contea.

"Napravili smo korak prema naprijed. Nije bilo lako, pogotovo nakon nove ozljede Pasquala koja nam je dodatno odmogla. Soriano je morao debitirati, a on je to odradio jako dobro. Recimo da je ova utakmica protiv momčadi koja je u boljoj formi, koja je zajedno već duže vrijeme i koja ima veće iskustvo i veću kvalitetu bila teška", rekao je Conte nakon susreta.

"Ova momčad ima veliku želju da napreduje i da se bori za svaku loptu. Imamo mnogo prostora za napredak. Glad za time postoji. Želim se zahvaliti navijačima koji su u velikom broju pohodili San Siro", rekao je talijanski izbornik.

Kakva će biti kazna UEFA-e za nerede u Milanu?

Ukupno glasova:

"Zbog velikog broja ozljeda u nastavku smo morali promijeniti sustav s četiri obrambena igrača. Nismo igrali dobro, ali dečki su bili odlučni u tome da ostvare dobar rezultat. Sva nova lica su me oduševila. Trebam ih sve da bi zajedno napredovali i ostvarivali dobre rezultate", zaključio je Conte.

Jedno od novih lica je i povratnik u reprezentaciju Stephan El Shaarawy, koji je nakon ulaska u tri navrata pokušao ugroziti vrata Hrvatske.

"Jako sam sretan što sam zabio prvi pogodak za Milan i što sam se danas vratio u nacionalnu vrstu. Pokušali smo igrati dobro, no nažalost morali smo se zadovoljiti samo remijem. Osobno sam zadovoljan svojim nastupom", rekao je napadač Milana, koji je od ulaska čuvao Darija Srnu.

"Srna je pritiskao po toj desnoj strani. Conte me tražio da ga pratim u prvih 10 minuta nastavka, no onda sam krenuo više prema naprijed i šteta je da jedna od lopti koju sam uputio prema golu nije završila u mreži. Hrvatska je odlična momčad koja nam je stvorila puno problema, no i ovo je dobar rezultat", zaključio je El Shaarawy.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider