Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
conmebol pristao

Predivna gesta uskoro postaje stvarnost: Chape prvak Copa Sudamericane!

Chapecoense je u finalu Copa Sudamericane trebao igrati protiv kolumbijskog Atletico Nacionala

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svijet i dalje tuguje i oplakuje veliku tragediju koja se dogodila početkom ovoga tjedna kada je avion sa 77 putnika ostao bez goriva i pao u Kolumbiji. Poginula je 71 osoba, od kojih 19 nogometaša brazilske momčadi Chapecoensea koji su putovali na finale Copa Sudamericane (južnoameričke inačice Europa lige).

Chapecoense je u finalu trebao igrati protiv kolumbijskog Atletico Nacionala, koji je od Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) zatražio da se naslov pobjednika dodjeli brazilskoj momčadi. Koliko god gesta bila dirljiva, isprva se činila kao nemoguća iz razloga što utječe i na druge momčadi.

Atletico Nacional je već izborio Copu Libertadores za iduću sezonu, a kada bi osvojio Copu Sudamericanu još jedan kolumbijski klub dobio bi pravo nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju (Copa Libertadores). Kada bi Atletico prepustio naslov Chapecoenseu postoji mogućnost da se netko od kolumbijskih klubova požali, no do toga combebovjerojatno ne bi došlo zbog cjelokupne tragične situacije.

U svakom slučaju brazilski Globo prenosi da je CONMEBOL pristao na zahtjev Atletica da naslov dodjeli brazilskoj momčadi, ali čeka da prođe period tugovanja pa da onda tu odluku proglasi službenom.

Chapecoense će tako iduće sezone nastupati u Copi Libertadores i bit će zaštićen od ispadanja u niži rang natjecanja u Brazilu na iduće tri sezone. Brojni klubovi posudit će im svoje igrače za nastupanje u natjecanjima, a pojavile su se i glasine da bi za Chape mogle zaigrati istinske legende Argentine i Brazila - Roman Riquelme i Ronaldinho.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider