Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekao 20 godina

Gubitnik koji to više nije: Ranieri osvaja prvi naslov ikada i dobiva 'masni' bonus

Britanski Times otkrio je što za sobom nosi naslov engleskog prvaka koji bi momčad Claudia Ranierija mogla osvojiti već nadolazećeg vikenda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri zaradit će pet milijuna funti bonusa ako njegova momčad osvoji englesko prvenstvo, piše u petak britanski "Times".

Talijan Ranieri također ima posebnu klauzulu u svom ugovoru koja mu jamči 100,000 funti za svaku poziciju koju njegova momčad zauzme iznad 18. mjesta na ljestvici, što će mu donijeti 1.7 milijuna funti ako Lisice završe prve, odnosno osvoje tri boda u posljednja tri kola engleskog prvenstva.

Kada je Ranieri preuzeo klupu Leicestera na kraju prošle sezone, zadatak mu je bio ostati u Premierligi. Vlasnici Leicestera su stavili dosta klauzula u njegov ugovor kako bi olakšali raskid ugovora ako ne uspije. Ranieri je i sam tražio unošenje nekih klauzula, ako se momčad uspije plasirati u Europsku ligu, Ligu prvaka ili ako osvoji englesko prvenstvo.

Prema pisanju "Timesa" on trenutačno zarađuje oko 1.5 milijuna funti, a u pregovorima je oko novog ugovora.

Leicesteru su potrebna tri boda iz zadnje tri utakmice da osvoji svoj prvi naslov prvaka što će osigurati već u nedjelju ako pobijedi Manchester United na Old Traffordu ili ako drugoplasirani Tottenham izgubi od Chelsea u ponedjeljak.

Ranieriju mnogi tepaju da je 'vječni gubitnik', a razlog je i više nego jasan. Talijan nikada u svojoj trenerskoj ili igračkoj karijeri nije osvojio naslov prvaka s nijednim klubom, a vodio je Napoli, Fiorentinu, Valenciju, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Romu, Inter i Monaco... Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Ranieri će na pragu 65. godine, nakon točno 20 godina otkako je postao trener, uzeti svoj prvi naslov prvaka u najvišem razredu nekog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider