Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nogomet je čudna igra'

VIDEO Ćiro priznao: Mamić me naprosto demantirao…

Nakon reprezentativne stanke u akciju se vraćaju hrvatski nogometni prvoligaši.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi susret 12. kola na Parku Mladeži odigrali su Split i Osijek, a slavio je domaćin rezultatom 3:0.

Ostali susreti igraju se za vikend, a posebnu pozornost privlači dvoboj Zadra i vodećeg Dinama i to zbog jednog čovjeka. Ćiro Blažević na klupi Zadrana 17. će put u karijeri pokušati Modrima pomrsiti račune.

U zagrebačkoj momčadi manjih problema s ozljedama imaju Duje Čop i Domagoj Antolić, pa sastav nije određen, no trener Modrih Zoran Mamić naglasio je kako i u Zadru želi nastaviti pozitivan niz.

''Za Dinamo vrlo često težak teren, ali svjesni svoje snage i kvalitete koje imao, siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat.''

Modre će u Zadru osim užarenog ozračja na tribinama, dočekati i bivši trener Miroslav Blažević.

''Jedan je od najvećih hrvatskih trenera i puno je dobroga napravio za hrvatski nogomet. Ćiro je čovjek enormne energije i karizme i za to mu skidam kapu do poda'', rekao je mlađi Mamić.

A da Dinamo dolazi kao favorit svjestan je i trener domaće momčadi.

''Nije tajna da je Dinamo veliki favorit, ali nogomet je jedna čudna igra gdje ne pobjeđuje uvijek favorit makar on bio i izraziti favorit. Mi nismo digli bijelu zastavu i sigurno da ćemo učiniti sve kako bi fenomen nogometa potvrdio svoje pravilo'', poručio je Ćiro.

Iako donedavno za trenersku karijeru Zorana Mamića nije baš imao lijepe riječi, Zoran ga je kaže rezultatima ipak demantirao.

''On je mene naprosto demantirao i meni je jako drago da me demantirao, jer je ipak on dugo godina bio moj igrač i moj reprezentativac i nije meni svejedno da li će on napraviti karijeru ili neće.''

Inače, Ćiro je kao trener drugih klubova protiv Dinama igrao 16 puta i uglavnom gubio. Upisao je jednu pobjedu i tri remija, a sutra će mu prvi put suparnik na klupi biti mlađi brat Zdravka Mamića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider