Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmah iza Modrića

Rakitić dobio plaću boli glava, Ćiro „bocnuo“ Čačića: Kad će rezultat?

Ivan Rakitić produžio je ugovor s Barcelonom, a Ćiro Blažević i Goran Vučević komentiraju što to znači za hrvatski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi veliki trenutak u karijeri Ivana Rakitića! Na sam 29. rođendan, potpisao je novi ugovor s Barcelonom. Njime bi na Camp Nouu trebao ostati do 2021., dakle vremena kada će imati 33 godine. Što najbolje pokazuje koliko ga u Barceloni cijene.

Nakon višemjesečnih pregovora, Rakitić i predsjednik Barcelone Jose Maria Bartomeu pružili su ruku jedan drugome i zaželjeli si sreću. Za legendarnog hrvatskog trenera Miroslava Blaževića, to je velika stvar ne samo za njega osobno nego i za hrvatski nogomet.

"To je mnogo veća stvar nego što mi možemo zamisliti. To je jedan nacionalni interes, jer Rakitić se spominje u svakoj utakmici, i u ovoj sada koja je obilježila nogometni svijet", kazao nam je Ćiro.

Potpis ugovora nije mogao stići na bolji dan: na Ivanov 29. rođendan koji je proslavio sa suprugom i obitelji. Prema procjenama medijima bliskih Barceloni, postat će drugi najplaćeniji hrvatski nogometaš; Barca mu je navodno povećala plaću s 4 na 5,5 milijuna eura. Jedino još samo Modrić ima više u Realu.

Bivši igrač Hajduka Goran Vučević, prvi Hrvat kojeg je Barcelona kupila, ističe jednu drugu važnu stvar.
"Treba isto kazati da Barcelona gleda više od onog igračkog. Ivan je kao osoba stekao jako puno simpatizera u Barceloni, što je isto jedno veliko priznanje za njega, koje mu je olakšalo da dođe tog novog ugovora", kaže Vučević, koji je iz Hajduka u Barcelonu prešao 1992. i tamo se zadržao do 1997.

Ćiro Blažević ističe:
"To je hipoteka mom kolegi Čačiću, jer to nema niti jedna reprezentacija ne svijetu. Ja samo čekam kad će biti adekvatan rezultat činjenici da je koncentrat talenta u hrvatskoj reprezentaciji najjači od svih ostalih nacija."

U dvije i pol sezone u dresu katalonskog diva, Rakitić je osvojio 8 velikih naslova. Od kojih su najvažniji dvije titule prvaka Španjolske, dva Kupa kralja, te dakako osvajanje Lige prvaka. Posebno će pamtiti gol u finalu protiv Juventusa, što je najvažniji od 23 postignutih u 145 nastupa. Novim ugovorom određena je i odštetna klauzula. Želi li ga netko kupiti morat će isplatiti čak 125 milijuna eura.

I to je još jedan poseban pokazatelj koliko ovaj svjetski velikan cijeni našeg nogometaša.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider