Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka ga domaćin

Čilić izborio četvrtfinale u Tokiju za reprizu finala US Opena 2014.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Tokiju, on je u susretu 2. kola svladao Amerikanca Stevea Johnsona sa 6-3, 6-3 za sat i 14 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do pobjede protiv Johnsona u njihovom prvom međusobnom dvoboju Marin Čilić je stigao bez da je izgubio gem na svoj početni udarac, dok je tri puta oduzimao servis suparniku.

Iako su oba seta završila rezultatom 6-3, Čilić je daleko više problema imao u prvom no u drugom. U prvoj dionici meča naš je tenisač bio suočen s čak pet "break-lopti", tri je spasio kod vodstva od 2-0, neposredno nakon što je ostvario jedini "break" u setu, a još dvije kod 5-3 kada je servirao za set.

Drugi set bio je mnogo lakši, Čilić je u svoja četiri servis-gema izgubio ukupno tri poena, do je dva puta oduzimao servis Johnsonu. Prvi put već u prvoj igri seta, a drugi put kada je Amerikanac servirao za ostanak u meču.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv domaćeg igrača Keija Nishikorija, branitelja naslova, trenutačno šestog igrača svijeta i drugog nositelja u Tokiju.

Čilić i Nishikori dosada su se susretali devet puta, Japan vodi sa 6-3, a dobio je i jedini ovogodišnji dvoboj u Washingtonu, no najvažniji međusobni okršaj, onaj u finalu prošlogodišnjeg US Opena dobio je Čilić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider