Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet preokret

Šuker poručio s Plitvica: Šokirani smo kaznom, ali igrat će se pred praznim - Poljudom!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker očitovao se o kazni UEFA-e i najavio kako će se svejedno igrati u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedan nevjerojatan obrat dobila je sapunica oko domaćinstva utakmice Hrvatska  - Italija. Davor Šuker održao je na Plitvicama press konferenciju na kojoj je potvrdio kako će domaćin ipak biti Poljud, makar će se igrati praznim tribinama.

''Od srca smo željeli pokušati prebaciti domaćinstvo u Split s ciljem ujedinjenja hrvatskog nogometa. Bili smo vjerodostojni. Slao sam upit gospodinu Marchettiju (direktor komisije za natjecanja), pisao predsjedniku talijanskog saveza i onda je stigla ova kazna kojom smo šokirani dotučeni. Potvrđeno nam je da će se utakmica igrati u Splitu.''

Italija i Bugarska na Poljudu

Šuker je rekao kako je Izvršni odbor HNS-a usvojio njegov prijedlog da se domaćinstva utakmica s Italijom i Bugarskom daju Splitu. Također, ne vjeruje u uspjeh žalbe koju će HNS uputiti UEFA-i.

''Ali zamislite da prođe žalba, a mi tražimo premještanje na neki drugi stadion'', kaže Šuker.

Damir Vrbanović je pak s Plitvica poručio kako će HNS sam organizirati utakmicu odnosno unajmiti Poljud, jer je Hajduk odbio organizirati utakmicu bez gledatelja.

O razlozima drastične kazne predsjednik HNS-a Šuker je rekao:

''Puno puta smo ponavljali kako moramo paziti na ponašanje, a neki navijači očito nakon kazne o zatvaranju tribine nisu shvatili poantu. Uskoro će nam oduzimati bodove i izbacivati nas. Što se dogodilo s našim navijačima? Bili su 1998. najbolji na svijetu. Policija i država moraju početi provoditi zakone. Kako Zagreb može podijeliti 15 tisuća karata za Barcelonu, a moramo dostaviti svaki OIB?''

Na naše pitanje kako komentira insinuacije jednog dijela javnosti koji tvrdi kako je znao za kaznu UEFA-e te da je to razlog davanja domaćinstva Splitu, Šuker je odgovorio:

''Ne želim se spuštati na tu razinu.''

Što se ustvari dogodilo Šukeru? Uspio je dobiti odobrenje za premještanje utakmice, a nitko mu očito nije javio kako će kazna biti utakmica bez gledatelja. Sada bi morao opet 'žicati' u UEFA-i i kod Talijana vraćanje na Maksimir.

Hajduk želi reprezentaciju u Splitu

Nešto prije Šukera, press konferenciju je u Splitu unatoč kazni HNS-a održao predsjednik Hajduka Marin Brbić. On je rekao kako bi bilo glupo premjestiti utakmicu na Poljud kada neće biti navijača. Tada nije znao za odluku saveza da se to ipak učini.

''Mi mislimo da nema smisla da se igra u Splitu, ali ako se i bude igralo u Splitu to ne mijenja ništa na stvari. Split i Hajduk žele reprezentaciju jer je ona Hrvatska, htjeli smo da Splićani, Dalmatinci, Hercegovci... vide reprezentaciju jer je dugo nisu vidjeli, ali nažalost ovaj put to neće bit moguće. Mi ostajemo spremni i čekamo razgovor na problemima koji nas dijele, kako bi izašli iz ove pat-pozicije i ostvarili naše ciljeve'', poručio je Brbić prije informacije s Plitvica.

Nije potvrdio kako Hajduk odustaje od organizacije, jer time bi očito izgubio i dodijeljenu utakmicu s Bugarskom. Vjerojatno će Hajduk morati prihvatiti ovu odluku Izvršnog odbora HNS-a što će mnogi u Dalmaciji shvatiti kao poniženje, čak i ruganje aktualnih gazda hrvatskog nogometa.

Okupljanje HNS-a na Plitvicama

Na Plitvicama se inaće na prvoj tematskoj radionici Hrvatskog nogometnog saveza od danas do sutra okupljaju predsjednici i tajnici županijskih nogometnih saveza te predstavnici klubova Prve i Druge HNL.

Trebalo se razgovarati napokon o pozitivnim vjetrovima u našem nogometu, no UEFA-ina drastična kazna 'pojela' je sve druge teme.

Na Plitvicama će, što je sad posebno zanimljivo, govoriti povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk, a kao poseban gost pridružit će mu se i Marc Timmer, voditelj Uefinog Odjela za stadione i sigurnost.

Vjerujete li da Davor Šuker nije znao kakvu kaznu priprema UEFA-e?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider