Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iskoristio situaciju

Chiellini je lagao: 'Bilo je to poput poljupca koji dajem djevojci'

Potpredsjednik žalbenog suda u krovnoj nogometnoj organizaciji (FIFA) Fernando Mitjans otkrio je u razgovoru za ESPN veliku laž koja je značajno utjecala na Svjetsko prvenstvo 2014. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mitjans je priznao da se talijanski nogometni reprezentativac Giorgio Chiellini pretvarao da ga je Luis Suarez ugrizao za vrijeme utakmice u skupini Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

"Bilo je to poput poljupca koji dajem svojoj djevojci. Iskoristio sam to kako bih pomogao reprezentaciji", napisao je u poruci koju je elektroničkom poštom poslao Sportskom arbitražnom sudu - CAS-u.

"Meksički sudac Marco Rodriguez nije nakon utakmice prijavio incident, već je Suarez tek nakon pregledavanja video snimke dobio suspenziju. S obzirom da je već u dva navrata ranije sudjelovao u sličnim incidentima (u Nizozemskoj i Engleskoj) to je bio glavni razlog zbog čega je ova kazna bila tako rigorozna", rekao je Mitjans.

Suarez je za svoj čin u duelu sa Chiellinijem zaradio suspenziju od devet utakmica neigranja za reprezentaciju, dok je na klupskoj razini dobio suspenziju od četiri mjeseca. Urugvaj, koji je na Svjetsko prvenstvo stigao kao južnoamerički prvak i s velikim očekivanjima, je nakon njegove suspenzije okončao svoj nastup već u idućoj utakmici, točnije u osmini finala 2:0 porazom od Kolumbije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider