Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bila bi to skupa promjena

Chelsea razmišlja o smjeni Mourinha, zanima ga samo jedno ime

Chelsea je katastrofalno ušao u novu sezonu i trenutno se nalazi na 16. mjestu Premierlige s ozbiljnim problemima u igri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom toga sve je više natpisa o potencijalnoj zamjeni za Mourinha. Prema tome, Chelsea ozbiljno razmišlja o strategu Atletica Diegu Simeoneu. Jose Mourinho se nalazi pod pritiskom. Iako su igrači stali iza njega, evidentno je da ne može još dugo izdržati s ovakvim rezultatima. Ukoliko se nešto brzo ne promijeni, mogao bi po drugi put napustiti klupu Stamford Bridgea.

Prema 'Daily Mirroru', u klubu razmišljaju o opciji treba li karizmatičnom Portugalcu uručiti otkaz. Također se tvrdi da je Mourinho svjestan što se događa iza kulisa. Ali ako dođe do takvog poteza, bit će to izrazito skupa odluka Chelseaja.

Ako aktualni prvak Engleske odluči prekinuti suradnju s Mourinhom, morat će odriješiti kesu i platiti čak 37 milijuna funti. Za te novce može se dovesti sasvim pristojno pojačanje. Simeone je trenutno na pola puta svog petogodišnjeg ugovora vrijednog nevjerojatnih 22,5 milijuna funti. Ali također ima klauzulu od 15 milijuna funti, pa ako Chelsea odluči smijeniti Mourinha i dovesti Simeonea to će ga sve skupa koštati vrtoglavih 52 milijuna funti.

U ovom trenutku puno isplativijom se čini opcija ostaviti Mourinha unatoč rezultatima u ovoj sezoni. Njegove kvalitete možda prije mogu podići momčad nego se pronađe dobrog i dostupnog stručnjaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider