Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umalo totalni preokret

VIDEO Costa spasio Chelsea, Arsenal se vratio u borbu za naslov

Dugo su aktualni prvaci Engleske bili u zaostatku da bi u sudačkoj nadoknadi umalo izveli totalni preokret.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 25. kola Premierlige Chelsea i Manchester United su na Stamford Bridgeu odigrali 1:1, dok je Arsenal na gostovanju pobijedio Bournemouth 2:0 i vratio se u borbu za naslov prvaka.

U sudaru posrnulih velikana poveli su gosti u 61. minuti golom Jessea Lingarda na asistenciju Waynea Rooneyja. Kapetanu Uniteda je to bio 30. nastup protiv Bluesa i niti jedan igrač u povijesti nije odigrao toliko utakmica protiv londonskog sastava.

Crveni vragovi su sve do sudačke nadoknade držali tri boda u rukama, no tada je izjednačio Diego Costa. Brazilac sa španjolskom putovnicom je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade mogao donijeti i pobjedu domaćinu, no David de Gea je sjajno reagirao.

Vratar Uniteda je skinuo zicere i Branislavu Ivanoviću u 67. i Cescu Fabregasu u 72. minuti i jedan je od najzaslužnijih što United nije upisao poraz. U posljednjih 14 gostovanja na Stamford Bridgeu Manchester United je ostvario samo jednu pobjedu.

U prvom susretu dana Arsenal je na gostovanju pobijedio Bournemouth 2:0 vrativši se u borbu za naslov prvaka. Arsenal je pitanje pobjednika razriješio u samo dvije minute. Prvo je Mesut Ozil u 23. minuti pogodio za 1:0, a minutu kasnije je Alex Oxlade-Chamberlain zabio i drugi pogodak za Topnike.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider