Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fanovi Spursa bijesni

Izjava koja će izazvati dosta polemike: Prljava igra odlučuje prvaka?

Vrlo je realna opcija da će uskoro bivši prvak Engleske odlučiti o tome kome će prepustiti tron.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči posljednja četiri kola Premierlige u specifičnoj situaciji nalazi se Chelsea.

Klub sa Stamford Bridgea prošle je sezone pod vodstvom Josea Mourinha uzeo naslov, a ove će, uslijed serije očajnih partija, završiti u sredini ljestvice.

Međutim, Bluesi su ti koji će, uz Leicester i Tottenham koji se bore za titulu, odlučivati o novom engleskom prvaku. Naime, u pretposljednjem, 36. kolu, prvo će ugostiti Spurse, a potom i u zadnjem (38.) kolu Lisice.

Zbog nemogućnosti da izbore makar i Europa ligu sljedeće sezone te letargije u koju su upali, u Chelseaju pozorno prate bitku za prvo mjesto. Cesc Fabregas opredijelio se za koga bi volio da postane prvak.

"Ne želim da Tottenham osvoji naslov, volio bih da to bude Leicester", bez krzmanja je poručio Fabregas i prisnažio:

"Iskren sam i jasan. Spursi su naši veliki rivali i nikako ne želim da završe prvi. Zbog svega što su napravili tijekom sezone navijam za Leicester."

Njegove riječi protumačene su na različite načine. Naravno, najdalje su otišli pojedini navijači Tottenhama koji smatraju da je ovo zapravo uvod u ono što će se događati u posljednje dvije domaće utakmice Chelseaja. Već su tako stvorene teorije o tome da će Chelsea protiv Tottenhama igrati 'na nož', a protiv Leicestera malo 'povući ručnu', kako sjeverni London ne bi gorio od slavlja.

Je li Fabregas svojim riječima nešto zaista htio poručiti, to ćemo vidjeti prvo u ponedjeljak 2. svibnja (Chelsea - Tottenham) te u nedjelju 15. svibnja (Chelsea - Leicester).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider