Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' se ispromašivali

FOTO Slabašni Celtic uzeo tri boda: Dinamo propustio povijesnu priliku!

U susretu 2. kola skupine D Europa lige hrvatski prvak Dinamo izgubio je na gostovanju kod Celtica u Glasgowu s 0-1...

Celticov agresivni ulazak u utakmicu donio je rezultat u šestoj minuti. Na prizemno proigravanje Izaguirrea Commons je varkom tijela iz igre izbacio Sigalija, utrčao u kazneni prostor gdje mu je loptu proslijedio Stokes i potom preciznim udarcem pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Eduarda.

Dinamo nije uspio odigrati niti jednu smisleniju akciju sve do 19. minute, a tada je Pinto poslao upotrebljiv centaršut na vrh peterca, tamo je Wilson bio najviši, ali njegov udarac glavom je otišao preko vrata. Wilson je bio u novoj prilici devet minuta potom kada je pucao sa 25 metara, a poravnanje je spriječila greda.

Veliku priliku za povećanje prednosti Celtic je dobio u 32. minuti kada se Eduardo spetljao, ali Stokes nije iskoristio poklon portugalskog vratara, nije ni pucao po golu niti je uposlio samoga Commonsa. Samo nekoliko sekundi potom na drugoj strani je zaprijetio Pinto, ali je lopta prohujala preko grede.

Treću šansu u prvom poluvremenu Wilson je imao u 36. minuti kada je pucao s ruba kaznenog prostora, ali ovoga se puta odlično intervencijom istaknuo vratar Gordon.

I u nastavku je Wilson nastavio promašivati iz izglednih situacija, u 54. minuti odlično ga je proigrao Soudani, ali iako je bio sam pred vratarom Wilson je uspio poravnati, već je Gordon uspio rukom skrenuti loptu u korner.

Novu prigodu za izjednačenje Dinamo je imao u 68. minuti kada je udarcem sa 20-ak metara pokušao Brozović, ali Gordon je još jednom sačuvao svoju mrežu.

Eduardo je napravio još jednu pogrešku u 80. minuti kada je loše rukom bacio loptu koja je stigla do Stokesa, a napadač Celtica je pokušao pogodio mrežu lobom sa 25 metara no prebacio je vrata. Kao i u prvom poluvremenu, uslijedio je brz odgovor Dinama, no Gordon je uspio zaustaviti i pokušaj Soudanija. Alžirski reprezentativac već u 83. minuti stigao u novu šansu, ali je loše reagirao u kaznenom prostoru domaćih.

U drugoj utakmici ove skupine Salzburg je kao gost svladao Astru iz Giurgiua sa 2-1. Domaći su poveli preko Seta (15), a preokrenuli su Kampl (36) i Soriano (42).

Nakon dva kola Salzburg i Celtic imaju po četiri boda, Dinamo je treći s tri, dok je Astra bez bodova. (Hina)

CELTIC - DINAMO 1-0

Glasgow. Celtic Park. Gledatelja: 25.000. Sudac: Delferiere (Belgija).

Strijelac: 1-0 Commons (6)

CELTIC: Gordon - Ambrose, Van Dijk, Denayer, Izaguirre - Brown, Johansen - Commons (Kayal, 69), Tonev (Berget, 88), Wakaso (Griffiths, 78) - Stokes

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić - Brozović, Ademi, Antolić (Ćorić, 75) - Soudani, Čop (Henriquez, 60), Wilson (Pjaca, 84)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider