Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate se 'one' obrane?

Legendarni Casillas tvrdi: Hrvatska će biti iznenađenje Eura

Legenda Real Madrida, danas vratar Porta misli kako bi naša reprezentacija mogla iznenaditi u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iker Casillas sa Španjolskom se dva puta popeo na krov Europe i osvojio onaj najveći nogometni trofej – svjetskog prvaka. Danas brani u Portu nakon što je cijeli svoj život proveo u Real Madridu, a na ljeto ga očekuje još jedno veliko natjecanje sa španjolskom reprezentacijom.

Casillas se kratko dotaknuo predstojećeg Eura na chatu s obožavateljima na službenom mu Twitter profilu. Jednog je navijača zanimalo koga vidi u krugu favorita na Europskom prvenstvu na kojem domaćin Francuska.

''Francuska mi se sviđa! Italiju respektiram! Njemačka je prvak svijeta! A Hrvatska iznenađenje…''

Stavljanje Hrvatske u krug ovakvih ekipa kao moguće iznenađenje dokaz je koliko Iker cijeni našu reprezentaciju. Sjetimo se samo Eura 2012. godine kada je obranio udarac glavom Rakitića pri rezultatu 0:0, a koji je bio odlučujući da Španjolska, a ne Hrvatska prođe skupinu. Kasnije su Španjolci obranili naslov prvaka u finalu s Italijom protiv koje je tadašnja reprezentacija pod vodstvom Slavena Bilića odigrala 1:1 u skupini.

Igrao je s Lukom Modrićem i protiv Ivana Rakitića. Ova dva hrvatska veznjaka velike su zvijezde u dva najveća kluba u Primeri i jedni od ključnih igrača Reala i Barce.

Sigurno je da su njih dvojica najzaslužniji za ovakvo mišljenje Casillasa, ali ne smijemo zaboraviti niti Marija Mandžukića koji je s Bayernom pokorio Europu te zabijao Realu u dresu Atletica. Sada je opet u velikoj formi u Juventusu. U Realu je danas i Mateo Kovačić od kojeg se tek očekuju velike stvari, a u Sportingu dobro igra Barcin Alen Halilović.

U Italiji su sjajni Nikola Kalinić, Marcelo Brozović, Ivan Perišić i Šime Vrsaljko, dok je Darijo Srna dugogodišnji poznati kapetan stalnog sudionica Like prvaka Šahtara. Svi su oni doprinijeli da mnogi danas smatraju Hrvatsku mogućim velikim iznenađenjem na Euru, baš kao i prije dvije godine u Brazilu gdje naši nogometaši nisu uspjeli proći skupinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider