Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Sve sam mu objasnio'

Capello tvrdi da je Ibru 'naučio' kako se igra u napadu (?!)

Talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello otkrio je kako je švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića pretvorio u 'stroj za pogotke'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni izbornik Rusije dvije je godine radio kao trener Ibrahimovića u Juventusu (2006-2008), a u tom ga je periodu od 'neizbrušenog dijamanta' pretvorio u današnju 'zvijer'.

"Ibra je jako talentiran i nije bilo teško tako nadarenog igrača pretvoriti u stroj za pogotke. Samo mu je trebalo objasniti neke stvari", rekao je Capello.

"Kada je tek stigao u Juventus mogao je jako raspaliti loptu, ali nije bilo puno kvalitete u tom udarcu. Također, nije bio dovoljno kvalitetan u igri glavom. Jednog dana sam ga pozvao k sebi i rekao: Ti možeš biti dobar kao Marco Van Basten. Imaš potencijal biti kao on, a ja ću ti pokazati kako je on uspio", ispričao je Capello.

"Prijatelj mi je napravio kompilaciju svih Van Bastenovih golova i to sam mu pokazao. Rekao sam mu da pravi napadač stoji puno bliže golu, a on je tada stajao jako daleko od gola, jer je želio biti više involviran u organizaciji napada. No, vrlo je brzo shvatio moju poruku i postao je najbolji napadač svijeta", rekao je Capello.

Ibrahimović je nakon dolaska u Juventus zaigrao u 318 klupskih utakmica za Inter, Barcelonu, Milan, PSG i spomenuti Juve, te je bio strijelac 199 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider