Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sud velikog stručnjaka

Messi ili Ronaldo? Slavni trener nema dvojbe: „Samo je jedan genij“

Capello je naglasio kako je ukupno gledano Messi bolji igrač od Ronalda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello (70) poručio je kako je Portugalac Cristiano Ronaldo zaslužio ovogodišnju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, ali i kako je samo jedan nogometni genij, a to je Argentinac Lionel Messi.

"Ronaldo je moj favorit za ovogodišnju nagradu. Predvodio je Portugal do naslova europskog prvaka, dok je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka. Iza njega je sjajna sezona," poručio je bivši izbornik talijanske, engleske i ruske reprezentacije i bivši trener velikana sa 'Čizme' Milana, Rome i Juventusa.

Međutim, Capello je naglasio kako je ukupno gledano Argentinac Lionel Messi bolji igrač od Ronalda.

"Ako raspravljamo o genijalnosti onda nema dvojbe. Samo je jedan genij, a to je Messi. Ronaldo je sjajan igrač i odličan strijelac, ali nema tu genijalnost kao Messi." poručio je Capello.

Talijanski stručnjak smatra kako je Messi bio genijalan igrač i sa 17 i 18 godina, kao što je i danas, dok je Ronaldo odličan igrač koji je napredovao napornim radom i velikim zalaganjem.

"Ronaldo je odličan igrač, ali on ne može izvoditi poteze koji su nezamislivi, a Messi ih izvodi stalno," zaključio je Capello.

Proglašenje najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) održat će se 9. siječnja 2017. u Zurichu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider