Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve istim rezultatom

Imaju niz poput Chelseaja, ali način na koji pobjeđuju nogomet ne pamti

Portugalski četvrtoligaš Canelas 2010 pronašao je novi način kako da dođe do prvog mjesta u svojoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Canelasa iz četvrtog razreda portugalskog nogometa u sličnom je nizu kao engleski Chelsea, ali njihova situacija je nešto drugačija.

Canelas 2010, za koji igra i nekoliko članova Portove ultras grupe, pobijedio je u 11 utakmica zaredom i to sve istim rezultatom - 3:0. Ali zato što su svi njihovi protivnici odbili igrati protiv njih. Oni tvrde da će radije ostati po strani nego igrati u ''terorističkom okruženju''.

Umjesto toga, Canelasovi protivnici plaćaju 750 eura kazne i prepuštaju im pobjedu od 3:0. Kao što se vidi u priloženom videu, igrači Canelasa 2010 itekako teže fizičkoj igri, a rekli bi i brutalnim startovima.

Canelas je neporažen u 17 utakmica ove sezone, pobijedivši u njih 16, a 12 od 13 momčadi iz njihove divizije odbilo je igrati protiv njih. Četiri igrača Canelasa su i članovi Portove ''Super Dragons'' ultras grupe, uključujući i kapetana Fernanda Madureira.

Ako Canelas kojim slučajem osvoji ligu, a na dobrom je putu, imat će priliku ući u playoff za treću ligu. A to bi mu donijelo i pravo igranja Portugalskog kupa, gdje primjerice može izvući Porto.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider